IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota с безпрецедентна гаранция на батериите

Тя вече ще е 10 години или 240 000 км за хибридите от моделната 2020 г.

Toyota с безпрецедентна гаранция на батериите

Един от основните фактори, които спират хората да си купуват автомобили на ток, е това, че един от ключовите елементи - батерията, трябва да бъде заменена след известно време. Японската компания Toyota обаче реши да направи този процес по-удобен за потребителите.

Обикновено, цената на батерията е няколко хиляди евро. Това плаши много хора от придобиването на нов хибрид, ако потенциалният собственик мисли да замени компонента в бъдеще. Освен това спира купувачите на употребявани автомобили, защото в този случай необходимостта от подмяна на батерията се увеличава многократно. Това води до осезаеми разходи, обикновено несъвместими с идеята за спестяване при покупката на автомобил втора ръка.

Prius - батерия

В Toyota прецениха, че дори досегашната гаранция за батериите в техните хибридни модели - 8 години или 160 хиляди км, може да не не хареса на много хора. Поради тази причина японската компания реши да увеличи гаранцията на 10 години или 240 хиляди км, което от двете събития настъпи първо. Разбира се, че това еднакво ще привлече купувачите на нови хибриди и ще съживи съответното търсене на пазара на употребявани автомобили.

Промяната ще засегне всички хибриди на Toyota и луксозния й бранд Lexus от моделната 2020 година. Трябва да се отбележи обаче, че увеличената гаранция важи специално за батерията. За друго оборудване, като системата за управление и хибридния модул ще важи предишната гаранция от 8 г. или 160 000 км.

0 от 500
  • #2
    22 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Гаранцията на всяка Тойота е 5 години или 200 000 км., хибридите като още по-изпипани могат да се похвалят с 8 и 10 години гаранция и 240 000 км. Японците зададоха стандарта с големи гаранционни срокове,защото продукцията им е най-качествена. Германците са много много изостанали както технологично от японските автомобили, така и като здравина.
  • #1
    20 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Браво на Тойота! А не като немските лицемери които продават коли с 2 години гаранция (повече от 2 само с доплащане). Меркел плямпа за това как Германия иска да спаси околната среда. Обаче същевременно искат да купуваш, караш и хвърляш, че да купуваш по-често.