IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda показа обновеното крос-купе CX-4

Моделът ще се предлага с двигатели Skyactiv-G

Mazda показа обновеното крос-купе CX-4

Японският производител Mazda публикува първи официални снимки на модернизирания вариант на крос-купето CX-4. Моделът беше показан в Китай по-рано тази година, но едва сега компанията разкрива подобности за него.

Дизайнът на обновения купеобразен кросоувър е в стила на последните модели на марката. Автомобилът е получил предна броня, подобна на тази на Mazda CX-5, издадена напред решетка на радиатора и преработена оптика със светодиоди.

Mazda CX4

В салона на модела се появила съвременна мултимедийна система с широкоформатен прибиращ се сензорен дисплей. Предният панел е напълно нов, като е преработен и блокът за управление на климатичната система.

Задвижването на CX-4 става с атмосферни двигатели Skyactiv-G с работен обем 2,0 и 2,5 литра, генериращи 158 и 192 к.с. Тези мотори се комбинират с 6-степенна механична скоростна кутия или с автомат със същия брой предавки. Ниските нива на оборудване са с предно прадаване, а системата за задвижване на четирите колела се предлага само като опция.

Mazda CX4

Срещу доплащане клиентът получава видекомери за наблюдение около автомобила, обновена система за внезапно спиране, интелектуален  круиз-контрол и система за следене на мъртвите зони. Продажбите стартират до края на месеца, като тогава ще стана ясни и цените.

Снимки: Mazda

0 от 500
  • #6
    6 rate up comment 0 rate down comment
    112 ( преди 4 години )
    Я пак, кое гори много ... SkyActive-X комбинация от технологиите на бензин и дизел която само Мазда успяха да съберат. А да напомням и тия атмосферки колко са надеждни, лично мога да потвърдя че от 12 години карам такъв и освен няколко крушки и предно феродо всичко е оригинално от завода. Другите вече са сменили поне по една турбина понеже за тях е консуматив. После пак ми пиши глупости ...
  • #5
    1 rate up comment 9 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 4 години )
    Атмосферни мотори, тия яко са закъсали, такива мотори никой никъде не слага поне от 20 години, гледах тест с тоя пакистански шедьовър.Гори като ламя, а как иначе...
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Дима ( преди 4 години )
    "интелектуален"? круз контрол - шегувате ли се, или според вас няма разлика между думата интелигентен и думата интелектуален
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    бай Вълчо ( преди 4 години )
    Разликите са много. Основната е , че това е модел за азиатския пазар. Вътрешното оборудване при CX-30 е еднакво с новата 3ка. СХ-4 е запазил оборудването на предния фейслифт. Така че тука може да говорим само за екстериорна промяна. Предните решетки са различни, задните светлини, хромираната лайстна на задната врата и др.Не знам точно защо Мазда до такава степен уеднаквява визията , но неподготвен потребител не може да направи визуална разлика между новата 3ка седан и новата шестица.
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    CX-4 изглежда по-добре, но е само за Китайците, CX-30 е за Европа. Имат разлика в дизайна, но са на една платформа и един клас... защо стана така ?
  • #1
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Радев ( преди 4 години )
    Каква е разликата между CX-4 и CX-30?