IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda готви купе с 4 врати и задно предаване

Бъдещият модел ще се "сроди" с новите Lexus IS и GS

Mazda готви купе с 4 врати и задно предаване

Компанията Mazda ще зарадва поклонниците на автомобилите със задно предаване, като това ще стане след около месец. По информация на изданието Best Car, по време на автосалона в Токио японците ще покажат сериен модел във формата на купе с 4 врати. 

Автомобилът със задно предаване е изграден на базата на концептуалния модел Vision Coupe от 2017 г. (на снимките), който на свой ред е построен на основата на прототипа RX-Vision. Тези две концепции бяха приети много добре от публиката, но доскоро се твърдеше, че няма шанс някоя от тях да се превърне в сериен модел.

Според информациите до момента, новата Mazda ще бъде коренно различна от техническа гледна точка в сравнение с настоящите модели на марката. Тя ще бъде изградена на нова платформа със задно предаване, която се разработва съвместно с Toyota. Така новият седан на Mazda ще се "сроди" със следващите поколения на Lexus IS и GS, които ще получат същото шаси.

Освен това, седанът ще получи и напълно нов двигател - 3,0-литров, редови, с 6 цилиндъра. Той също ще е от семейството Skyactiv X, като се очаква да развива мощност от 350 к.с., което ще го направи най-мощният мотор на марката за момента.

Още през март от Mazda са предоставили на инвеститорите си отчет за бъдещите планове на компанията, в което те са били уверени, че новият двигател ще се появи на пазара през периода 2020-2025 г. Очаква се, серийното купе с 4 врати да бъде готово за продажба най-късно до лятото на 2022 г.

Снимки: Mazda

0 от 500
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не знам кой го е казал това за Мазда: "новото БМВ",или дали е шега или не,но истината за тази малка фирма от Хирошима е,че думите доблест, дълг, чест, етика, морал не са само празни слова за тях !Развиват се - дизайн, двигатели, комфорт,естествено че го правят с в пъти по-малко пари и от сърце,да видят доволна усмивка на залепнал в завоя автомобил с над 120-140,удволствието от шофирането,който има Мазда ще ме разбере!Ако уеднаквиш конете в Мазда и БМВ,Мерцедес,Ауди,последните само ще пречат! :)
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Мисля, че имаше предвид, БМВ каквито бяха, когато накара хората да ги обикнат, а не сегашните натъпкани догоре с квот се сетиш мега-гига-бъбреци.
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Може би, като динамика да станат, като БМВ е искал да каже. Иначе, като качество, цени и визия по-добре да не стават!
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Някой преди време (разбира се, говоря за световен автомобилен експерт, а не за някой от тук коментиращите), беше казал, че Мазда е новото БМВ...