IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Оператори на зарядни станции обмислят общ достъп

Девет доставчици подписаха меморандум за съвместна работа в Европа

Оператори на зарядни станции обмислят общ достъп

Девет доставчици на услуги за зареждане на електромобили в Европа подписаха документ, с който отварят своите мрежи за партньорство за зареждане, включително във Великобритания.

Партньорството ще бъде изградено в края на 2019 г. и ще позволява на шофьорите от различни държави да имат един абонамент при използване на зарядни станции в цяла Европа.

Към трите компании, които предложиха действията първончално – Allego, EVBox и NewMotion, се присъединиха Chargemap, ChargePoint, Charge4Europe, Engenie, Franklin Energy и Travelcard. Други оператори обмислят дали да встъпят в сътрудничеството.

Общата работа ще позволи на операторите да обменят информация за зарядните станции като цена и статут на зареждане, за да подобрят услугите. Новата система ще помогне както на бизнес клиентите, така и на частните клиенти, като фирмите ще могат да регулират разходите си по-лесно. Това, от своя страна, може да помогне електромобилите да станат по-лесно част от фирмените паркове.

Досега подобни сътрудничества съществуваха локално в Холандия, Франция и Германия и бяха свързани с растящия брой електромобили, продавани там. Партньорството идва малко след като един от най-големите производители на зарядни станции, швейцарската фирма АВВ, обяви че общите стандарти за зареждане и плащане са част важна крачка към широкото навлизане на електромобилите на пазара.

Снимка: Autocar

0 от 500