IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Зарядната мрежа на Tesla ще покрие цяла Европа през 2019 г.

Обещанието на Мъск означава и пускане на станция Supercharger край Пловдив

Зарядната мрежа на Tesla ще покрие цяла Европа през 2019 г.

През последните години производителят на електромобили Tesla Motors значително разшири своята мрежа от зарядни станции, но въпреки това има държави, в които те са малко на брой. Това съвсем скоро ще се промени, обеща генералният директор на компанията Илон Мъск.

В блога си в Twitter милиардерът заяви, че през 2019 г. мрежата Supercharger ще обхване цяла Европа. Мъск беше категоричен, че собствениците на електромобили Tesla ще могат да пътуват без проблеми „от Ирландия до Киев и от Норвегия до Турция”.

04-2

Съобщава се, че догодина Tesla планира откриването на две зарядни станции в Украйна и на няколко в Турция, както и разширяване на мрежата в страните от ЕС. Това би трябвало да означава, че и в България ще започна да работи Supercharger, който ще бъде разположен край Пловдив. В момента станции Supercharger няма в Литва, Естония, Латвия, Гърция, Румъния и България (от страните в ЕС), а също така и в Албания, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Македония, Украйна, Модова, Беларус и Турция.

Мъск допълва, че има желание през 2020 г. да започне изграждане на мрежа от зарядни станции в Африса, но засега това е само предварителен план, тъй като на този континент няма нито едно устройство за зареждане на Tesla.

Снимка: Tesla

 

0 от 500