IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota продаде 10 милиона Land Cruiser

В тази бройка влизат и производните модели на Lexus

Toyota продаде 10 милиона Land Cruiser

Наскоро компанията Toyota се похвали с продажбата на 10-милионната бройка от всъдехода Land Criuser. В тази цифра влизат и производните модели, продавани от марката Lexus, като самото постижение е впечатляващо, защото все пак става дума за скъп автомобил, който не е толкова масов.

Историята на модела стартира през 1951 г., когато на сцената излиза Toyota Jeep BJ, предлаган единствено на пазара в Япония. След 4 години стартира производството и на Land Cruiser BJ20, чието име се превежда като "сухопътен крайцер". И именно този автомобил се появява и на пазари.

Land Cruiser

През 1981 г. Toyota отбелязва 1 млн. продажби на Land Cruiser, а границата от 5 млн. е премината през 2006 г. Всъдеходът се предлага в 170 държави, като годишните му продажби са около 400 000. В тях влизат и тези на Lexus LX и Lexus GX, които са изградени на базата на всъдехода. 

Любопитното е, че на пазара се предлагат версии на модела от преди много години. Например, все още е жив Land Cruiser 70, който дебютира през 1984 г. Той е мkого популярен в Африка, като през 2018 г. неговите продажби са 14 144 единици.

Land Cruiser

В момента Toyota подготвя излизането на новото поколение на всъдехода, което ще се появи под индекс 300. Прототипи на автомобилите преминават изпитания в Китай, Русия, Саудитска Арабия, Оман, ОАЕ, Коста Рика, Австралия и Нова Зеландия. Машините трябва да навъртят над милион километра, като се излагат на убийствен студ и заснежени трасето, голяма жега и пустинни преходи, висока влажност и преходи през места, на които път липсва.

Lexus

Снимки: Toyota

 

 

0 от 500
  • #5
    6 rate up comment 20 rate down comment
    Добра джипка, но ... ( преди 4 години )
    с архаичен двигател и отвратително поведение на асфалт и в завои! Това към оня долу дето твърди: "Абсолютно балансирана машина, която може да се ползва за всичко..."Ами не може за всичко, добра е само за село и извън пътя.
  • #4
    6 rate up comment 22 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Това недоразумение нищо не ми доказва , това е автомобил предвиден за 2 - рия свят , страни в които нямат претенции за комфорт ,визия , динамични качества , това е само и единствено предвидено да стигнеш до овчарника или текезесето до където липсва път
  • #3
    21 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Това говори достатъчно: Прототипи на автомобилите преминават изпитания в Китай, Русия, Саудитска Арабия, Оман, ОАЕ, Коста Рика, Австралия и Нова Зеландия. Машините трябва да навъртят над милион километра, като се излагат на убийствен студ и заснежени трасето, голяма жега и пустинни преходи, висока влажност и преходи през места, на които път липсва. Не случайно хората ги купуват, въпреки, че не са никак евтини! А не са евтини, защото качеството струва пари. А тук наистина го има в изобилие.
  • #2
    23 rate up comment 5 rate down comment
    Land Cruiser ( преди 4 години )
    Екземпляри на 45 г. и то карани в Африка, където знаем какви са условията и все още да са в движение и да се продават е атестат за качествата на тази машина, а не само милионите бройки по света, които се движат при всякакви условия и липса на пътища. Наистина велика машина, която няма да ви остави никъде. Не се сещам за нещо по-добро в света на автомобилите от Land Cruiser. Абсолютно балансирана машина, която може да се ползва за всичко и най-важното здрава и надеждна.
  • #1
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Евала ( преди 4 години )
    Най-добрия СУВ