IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Комбито BMW 3-Series вече вдига 300 км/ч

Моделът на Alpina настигна Audi RS6 Avant по бързина

Комбито BMW 3-Series вече вдига 300 км/ч

Компанията Alpina представи на автосалона във Франкфурт новото поколение на комбито BMW 3-Series. Автомобилът е получил значително подобрени двигател и скоростна кутия, благодарение на които вече като максимална скорост настига Audi RS6 Avant.

Любопитното е, че в Alpina решиха първо да направят комбито на базата на 3-Series, а не седана. За основа на модела, който носи името Alpina B3 Touring, е версията BMW M340i. Инженерите на немската фирма са поработили върху турбото на 3,0-литровия бензинов двигател, сменили са програмното му оборудване и са модернизирали системата за охлаждане. Така мощността на мотора е увеличена от 375 на 462 к.с., достъпни още при 3000 об/мин.

Alpina B3 Touring

Модернизирана е и 8-степенната автоматична скоростна кутия ZF, която работи в комбинация със система за задвижване на четирите колела. Благодарение на това комбито на Alpina успява да развие 300 км/ч, което е само с 5 км/ч по-малко от Audi RS6 Avant.

От компанията подчертават, че освен сериозна скорост, тяхното комби предлага и напълно приемлив разход на гориво. По новия цикъл WLTP Alpina B3 Touring харчи 11,1 л/100 км, а нивата на вредни емисии СО2 са 252 гр/км.

Alpina B3 Touring

Засега данни за динамиката на модела не се разкриват, в тайна се държат и цените. Производителят обещава, че ще започне да приема поръчки за автомобила в началото на 2020 г., а стартът на производство и първите доставки на крайни клиенти са планирани за втората половина на годината.


Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Alpina

 

0 от 500