IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alpina направи уникално BMW 7-Series

Седанът е едва третият модел на марката, предлаган извън Европа

Alpina направи уникално BMW 7-Series

Германската компания Alpina предлага своите автомобии предимно на пазара в Европа. Сега обаче тя направи уникален седан B7, който ще се продава и в САЩ - там марката използва дилърите на BMW за пласиране на своите машини.

Всъщност, за първи път лимузина, в чиято основа е последното поколение BMW 7-Series, беше показана от Alpina, още на автосалона в Женева през 2016 г. В началото на тази година моделът претърпя сериозно обновяване, което е отразено и от инженерите на фирмата.

Alpina B7

Това B7 е направено по поръчка на клиент от САЩ, който е поискал специални цвят Mint Green за автомобила. Нещо повече - купувачът държи Alpina да не предлага друга кола от модела в същия цвят, като съответно си е платил за това. Той има намерение да участва с машината във фестивала в Хемптън това лято.

Под капака на седана е поставен 4,4-литров битурбо V8 двигател, генериращ мощност от 600 к.с. и 800 Нм. Той работи с 8-степенна автоматична скоростна кутия, която е с обновено програмно оборудване и съответно по-бърза смяна на предавките. Задвижването е към четирите колела.

Alpina B7

Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,6 секунди, а до 200 км/ч - 11,6 секунди. Максималната скорост е 330 км/ч.

Снимки: Alpina

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Иве ( преди 4 години )
    Е такова минт грийн всеки по добър garage ще ти забърка смисъл алпина да не продава ми се струва малко тъпо като изискване на клиент.