IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дизеловата BMW 5-Series на Alpina ще получи 388 к.с.

Компанията готви две модификации на автомобила

Дизеловата BMW 5-Series на Alpina ще получи 388 к.с.

Компанията Alpina обяви предстоящото пускане на модела си B5 S, който е изграден на базата на новото BMW 5-Series. Автомобилът ще получи 6-цилиндров дизелов двигател и система за задвижване на четирите колела.

Дизеловата BMW 5-Series на Alpina ще получи 388 к.с.

Седанът ще бъде оборудван с 3,0-литров битурбо мотор, който ще се предлага в два варианта на мощност – 388 к.с. (800 Нм) и 326 к.с. (700 Нм). В първия случай двигателят е предназначен за модификацията с ляво разположение на волана, а във втория - за тази с дясно.

Ускорението от 0 до 100 км/ч при версията с по-мощен двигател ще отнема 4,4 секунди. Максималната скорост на автомобила ще бъде 288 км/ч.

Освен това дизеловата „петица” на BMW, направена от Alpina ще бъде със специално калибровано шаси със завиващи задни колела, както и с адаптивно окачване. За автомобила са предвидени и специално създадени за него 20-цолови джанти с гуми Pirelli P Zero с размер 255/35 отпред и 295/30 отзад.

Снимка: Alpina

Тагове: alpina bmw 5-series
0 от 500
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    дд ( преди 6 години )
    Проблема със замърсяването не са колите има по-голям проблем който може да се реши по-лесно и по евтино но.....
  • #3
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Електрик Електриков ( преди 6 години )
    Хм, саждите пак мъдруват за отдавна приключилото им опушване.
  • #2
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Нафта Заядлива ( преди 6 години )
    Само нерви за електричарите, които очакват сред година с правителствена програма да им заменят стария Фиат Марея дизел с нова Тесла. Вместо това ще трябва след 15 години да си купят БМВ дизел втора употреба. Производството започва!
  • #1
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Во ( преди 6 години )
    Бе ти луд ли си..няма.. ще спре да се върти земята щото некой е откачил и разчиства пътя за балонаджията Мъск.Аман от слепци.