IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW и Alpina направиха уникално 4-Series

Купето B4 S Rallye Green ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди

BMW и Alpina направиха уникално 4-Series

Подразделението BMW Individual и компанията Alpina направиха уникално BMW 4-Series. Автомобилът е изложен в салона дилъра BMW Abu Dhabi Motors, като за него е избран ярък и доста спорен цвят Rallye Green.

BMW и Alpina направиха уникално 4-Series

Машината е базирана на неотдавна представеното B4 S Bi-Turbo, а това означава, че под капака е поставен 3,0-литров турбодвигател. Неговата мощност е 440 к.с., а максималният въртящ момент достига 660 Нм. При оригинала на Alpina, който е със задно задвижване, ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,2 секунди, но показаният на снимките автомобил е по-бърз.

BMW и Alpina направиха уникално 4-Series

Зеленото купе е във версия Allroad и вдига 100 км/ч от място за 3,9 секунди. Максималната скорост на автомобила е 306 км/ч, а от Alpina обещават, че по желание на клиента могат да предложат и кабриолет със същите характеристики.

BMW и Alpina направиха уникално 4-Series

В това B4 S Bi-Turbo има повече неща, отколкото просто мощен мотор. Каросерията е специално разработена, като са поставени допълнителни сплитер отпред и спойлел отзад. Машината разполага и с уникални джанти Alpina, както и със сини спирачни механизми. Изпускателната система е дело на Akrapovic.

BMW и Alpina направиха уникално 4-Series

Със салона са се занимавали само експертите от BMW Individual. Автомобилът е получил зелени шевове на волана и сини циферблати в комбинацията от приболи. Вместо отвор на вентилационната система вляво на централната консола е поставен допълнителен дисплей.

Снимки: Alpina
 

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 4 rate down comment
    оригинала ... ( преди 6 години )
    на Alpina винаги е бил 4Х4!
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аз слагам Тойота на нивото на Танк, след като прочетох, че от 30-години са ползвали най-здравата стомана на Кобе Стийл.
  • #6
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тези няма да влязат в час. На хората не им пука за секундите, а дали колата им няма да ръждяса като лада на втората година, и дали двигателя им ще изкара повече от 30 000 км, и на новия двигател съединителя да е за смяна след още 70 000 км. Справка- последния тест на АутоБилд на едно БМВ за 113 ооо лв. След това което прочетох и видях от колата на брат ми, тази марка тотално се срина за мен. Слагам я на нивото на Дачия.
  • #5
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Салона е същия като в Ярис. Нали са заедно с Тойота. Нлрмално.
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    и аз оплетох правописа на няколко места, ама така е в бързането...
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Голяма неграмотмност, Голям журнализъм :) смях в залата.... А иначе по темата - типично арабска изгъзица за Абу Даби моторс. 0-100, крещящо отвън, малко цветни шевове отвътре.. малко дрифт в пустинята, и после на паша с козите.А който иска истинка Алпина, или истински "индиовидуал", и занапред ще може да ги открие в Мюнхен и околностите му :)
  • #2
    18 rate up comment 1 rate down comment
    xaxaxa ( преди 6 години )
    абе вие майтап ли си правите.... консола, спойлел, приболи.... не е добра идея да се преписват...и бмв нямат Allroad версия, като сте преписвали, сте недочели, че пише Allrad, което означава "пълноприводен"... да обяснявам ли какво значи пълноприводен, смешници :D :D
  • #1
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Bmw435icc,X3G01 ( преди 6 години )
    Veliko.Trapki da te pobiat22