IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alpina се подигра на Mercedes-AMG и Porsche (ВИДЕО)

Комбито B5 Bi-Turbo без проблем изпреварва суперавтомобили на двете марки

Alpina се подигра на Mercedes-AMG и Porsche (ВИДЕО)

Германският автомобилен производител Alpina показа на практика възможностите на новото си комби B5 Bi-Turbo, базирано на BMW Серия 5 и оборудвано с 4,4-литров V8 двигател, чиято мощност 608 коня. Моторът работи в съчетание с 8-степенна механична трансмисия.

В рекламното видео се вижда състезание между два германски суперавтомобила - Mercedes-AMG GT R и Porsche GT3 RS. В същото време семейното комби непринудено и с лекота, присъщи на моделите на Alpina, настига и дори изпреварва двата автомобила.

Mercedes-AMG GT R е оборудван с 4-литров V8 двигател с мощност 585 к.с., благодарение на който ускорява от място до 100 км/ч за 3,6 сек и развива максимална скорост от 318 км/ч. На свой ред, Porsche GT3 RS разполага с мощност от 520 коня, но пък набира до 100 км/ч само за 3,2 сек. Максималната му скорост е 312 км/ч.

Alpina B5 Bi-Turbo, който претендира, че е най-бързото серийно комби в света, ускорява от място до 100 км/ч за впечатляващите 3,5 сек. При това максималната скорост на модела е ограничена до 322 км/ч.

0 от 500
  • #11
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Tъп си майнa ( преди 4 години )
    ахахахаах вика ще се качат в рено вместо в АМГ ахахахахаххха ахахахха ахахахахахах
  • #10
    3 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    както е казал поета колко по малко ти е достойнството в толкова по дълъг автомобил се возишили отнесено към модата на сув колкото повече ти е увиснал до коленете в толкова по висок автомобил се возишили казано по разбираемоне е важно да ти стига до коленете а важното е да ти стои изправен до пъпа
  • #9
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Хипста ( преди 4 години )
    До RDТракторът е прекалено скъп.Каджара е супер - хем евтин, хем мацките го предпочитат пред ниски настъпани AMG GT R-и, GT3 RS-и и алпини.
  • #8
    9 rate up comment 2 rate down comment
    RD ( преди 4 години )
    До #8. Вземи си един трактор от ТКЗС-то и ще гледаш от още по-високо!
  • #7
    4 rate up comment 17 rate down comment
    Хипста ( преди 4 години )
    Аз пък карам СУВ Рено Каджар и тия и тримата ги гледам от високо. Те ме гледат от долу и се чувстват подтиснати. Освен това трябва да клекнат, за да влезнат в количките си, а задните им части се влачат ниско над земята.
  • #6
    15 rate up comment 6 rate down comment
    pak_pesho ( преди 4 години )
    До коментар 6:Не се и съмнявам, че АЛПИНА разработват добре моделите си, както и че са една идея над обикновенното БМВ. Сравнението във видеото е меко казано неуместно по много причини. Главната от тях е другите 2 коли са произведени, за да се ползват на писта, окачването им е коренно различно от това на алпината, центъра на тежестта също е по-нисък. А това комби може и да е бързо в права линия, но на пистата няма никакъв шанс. Просто си остава едно безумно скъпо комби за немските магистрали.
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    По въпроса за кашона посочен в един от коментарите ще кажа следното, АЛПИНА на практика има статут на отделен автомобилен производител със собствени vin номера и тн. Производствените процеси при тази марка са плод на дългогодишни изследвания и опит, както и постоянна обмяна на информация между инженерните отдели на бмв и алпина. В този смисъл няма нищо изненадващо , че пускат извънредно бързи модели със гаранция за качество което в повечето случаи е по високо дори от това на бмв.
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Всъщност ... ( преди 4 години )
    Алпина постоянно доказва колко грешки правят БМВ и то в най-спортните си модели!
  • #3
    14 rate up comment 1 rate down comment
    ДаДа ( преди 4 години )
    Аз пък си мечтая да прочета една новина, в която няма правописни и пунктуационни грешки.
  • #2
    8 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    И малките деца знаят, че от тия трите Mercedes-AMG GT R е лидера.Комби да бие тия двата спортиста - вече съвсем ни взеха за ***.