IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti няма да гони повече рекорди за скорост

Доказахме, че сме най-бързи и се оттегляме от състезанието, обяви шефът на компанията

Bugatti няма да гони повече рекорди за скорост

Президентът на Bugatti - Стефан Винкелман, заяви, че компанията му повече няма да участва в опити за постигане на рекорди за скорост. Според него, с достигането на границата от 300 мили в час в Bugatti са доказали, че правят най-бързите автомобили в света и това е последният рекорд, поставен от марката.

"Целта ни беше да покорим границата от 3000 мили (483 км/ч) със сериен автомобил, който може да се използва на стандартни пътища. Направихме и това невероятно постижение ще влезе завинаги в историята", категоричен е Винкелман.

Факт е, че рекордът беше постигнал от Bugatti Chiron, което трудно може да бъде определено като "сериен автомобил". Машината беше доработена с помощта на компанията Dallara, като каросерията му е удължена с 25 см, окачването е снижено, а мощността на двигателя увеличена със 100 к.с. Предполага се, че това ще се случи и с модификацията Super Sport, която все още не е обявена от фирмата.

Президентът на Bugatti каза още, че величието на подобвни автомобили не се дължи само на динамичните им характеристики. Според него, постижението на Chiron е доказателство, че марката прави най-бързите коли в света, като те също така са най-ексклузивните, най-луксозните и най-красивите.

"С този рекорд доказахме на всички какво можем. Оттук-нататък ще се концентрираме върху други области", допълни Винкелман.

Марката Bugatti се включи в борбата за рекорди за скорост през юли 2010 г., когато Veyron Super Sport разви 430,9 км/ч на овала на Volkswagen "Ера-Лесин". Няколко години по-късно на същото трасе Veyron Grand Sport Vitesse постигна най-висока скорост за автомобил без покрив - 408,8 км/ч.

Снимка: Bugatti

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    аз ( преди 4 години )
    К'во сте доказали бе бричед, нали утре ще излязат Кьонигсег с новият болид и ще ви отвеят шапките. Няма да коментирам колко неофициално е вашето постижение и колко модифициран ви е камиона и още не е в сериино производство дори.
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    този рекорд е впечятляващ но все пак не е честно защото колата е подобрена.. преди това най бърз беше koenigsegg jesko 483 км/ч но съм сигурен че щом бугати са успяли да доработят колата ще могат и koenigsegg и ще мине 490 км/ч
  • #3
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Минаващ ( преди 4 години )
    Е баш Кьонигсега не се тресе за други недоразумения като БМВ 8 или Мерцедес сл може и да си прав.
  • #2
    9 rate up comment 3 rate down comment
    адхдйсдг ( преди 4 години )
    Със сигурност е много по-добър от всички останали "конглокенти" дето като се движат се тресат целите като някаква фуражомелка. Разни пластмацови таралясници дето се пускат с единствената цел да са по-бързи, но забравят че когато Бугати се движи в купето не се усеща нищо. Това е супер автомобил а не някакъв безполезен драгстер. То и цената говори за качеството. Не съм фен на Бугати или Фолксваген но фактите не мога да ги отрека.
  • #1
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    И кво можете бе клоуни незачетен рекорд.С друго щели да се занимават?С кво да правите баничарки.Хохохо