IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В BMW не виждат смисъл от спортно комби

Подобен модел няма да донесе печалба, убедени са баварците

В BMW не виждат смисъл от спортно комби

Преди 20 години BMW създаде прототип на комбито BMW M3 Touring, но на пазара така и не се появи подобен автомобил. Напоследък се засилиха слуховете, според които баварците работят на такъв модел и той ще се появи малко след излизането на новото поколение на седана BMW M3.

Шефът на подразделението BWM M - Маркус Флаш, обаче побърза да разсее всички спекулации по темата, като в интервю за Autocar обяви, че на практика няма никакъв смисъл от подобен автомобил. Според него, в някои европейски държави биха се намерили малки групи от фенове, мечтаещи за покупката на комби М3, но броят на тези хора е недостатъчен, за да може да се постигне печалба.

"Като цяло, кросоувърите имат далеч по-голяма потенциал от комбитата на световните пазари. Това обяснява и появята на такива модели като X3 M, X4 M, X5 M, X6 M. За мен, комбито BMW 3-Series е идеалният вариант за пътуване из планините, но във всички случаи този автомобил отстъпва на кросоувъра", категоричен е шефът на BMW M.

Снимка: BMW

0 от 500