IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дилърите се разбунтуваха срещу програма на Volvo

В Калифорния стартира разследване на услугата за абонамент, предлагана от шведите

Дилърите се разбунтуваха срещу програма на Volvo

Абонаментната програма на шведската марка Care by Volvo се натъкна на сериозни проблеми в Калифорния, които стартираха след оплаквания от страна на дилърите на Volvo в щата. Местната агенция, отговаряща за автомобилите обяви, че започва разследване на дейността на Care by Volvo заради подозрение, че има нарушения на щатските закони, уреждащи франчайза.

Асоциацията на търговците на нови автомобили в Калифорния вече поиска от Volvo да спре работата на абонаментната програма Care by Volvo, като основният проблем е, че програмата отклонява клиенти от дилърите. Асоциацията на дилърите обединява почти 1200 фирми, в които има над 20, които продават коли на Volvo. Те са недоволни, че Volvo доставя коли по програмата преди тези за дилърите и така липсва на равнопоставеност, а общо оплакванията срещу Care by Volvo са четири.

„Това е първата стъпка, насочена към това да бъде спряна практиката на автомобилните производители, специално Volvo, да заобикалят своите франчайз партньори в опит да продават директно коли – заяви Брайън Маас, президент на асоциацията на автомобилните дилъри. – Затова съществуват и законите за франчайз, за да ограничават такова поведение. Ние не сме против абонаментните програми, стига те да не нарушават правилата.”

От Volvo обявиха, че са направили промени в Care by Volvo след оплакванията на дилърите.

В повечето щати в Америка е забранено прякото предлагане на автомобили от производителите на клиентите, като Tesla води от години битка с тези ограничения.

Care by Volvo стартира през 2017 и е 2-годишна абонаментна програма, като потребителите плащат месечни такси, за да използват автомобил на марката, като в таксите влизат и разходите за застраховка и поддържане на колите.

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен 2 ( преди 4 години )
    Ти, анонимнико, колко автомобила Волво си карал, та коментираш така уверено?! Нови и стари, колко! Самоуверени *** с лопата да ги ринеш! И такива, дето не могат да си позволят нова кола, и ринат със ***... И все недоволни...
  • #1
    0 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    какви шведи са тези от волво изрусени китайци с дръпнати очи лъжат мажат само не ми е ясно как има балъци които да им вярва да им купуват тенекиените рециклирани коли