IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo вече внася китайски XC60 за Европа

Компанията не се отказва от идеята да направи завода в Ченду своя главна производствена база

Volvo вече внася китайски XC60 за Европа

Volvo Cars започна да внася произведени в Китай XC60 в Европа като част от мащабния план да превърне азиатската държава в своя главна производствена база в световен мащаб.

Първите партиди от кросоувъра вече пристигнаха за доокомплектоване в белгийския завод на компанията в Гент. Оттам бензиновите и плъг-ин хибридните версии на ХС60 ще се транспортират до 25 европейски държави, включително и България.

Практиката да предлага на Стария континент китайското си производство бе въведена от Volvo през 2017 с новото поколение на S90. Преди това компанията, която е собственост на китайския гигант Geely, започна да изнася S60 от завода си в Ченду за САЩ. Операцията обаче забави темпо, откакто президентът Тръмп наложи 25% мито на внасяни от Китай автомобили.

Китай бе главният двигател за растежа на Volvo в последните години и днес е най-големият единичен пазар на марката. Въпреки цялостното забавяне на продажбите на автомобили в страната шведската марка регистрира ръст през първото полугодие от около 10% (до 67 741 пласирани бройки).

 

0 от 500