IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Джей Лено: бъдещето е в електричеството

Стандартният дигател ще стане толкова рядък, колкото и механичната скоростна кутия, смята популярният тв-водещ

Джей Лено: бъдещето е в електричеството

Популярният американски тв-водещ и колекционер на автомобили – Джей Лено, заяви, че бъдещето на автомобилната индустрия принадлежи на електромобилите. В интервю за CNBC той беше категоричен, че двигателят с вътрешно горене ще се превърне в рядкост, каквато е механичната скоростна кутия в Щатите, но няма да изчезне напълно. 

Водещият е на мнение, че единствените превозни средства, които още дълго време ще разчитат на петролните двигатели, са големите камиони. Като ползи от електрическите автомобили, Лено посочи тяхната бързина и почти никакви разходи по поддръжката като основен плюс. Той не пропусна да похвали Tesla, като според него, компанията донякъде е намерила най-доброто решение на проблема с батериите.

Колецкционерът на автомобили заключи, че в крайна сметка двигателят с вътрешно горене ще има същата съдба, каквато и парният. „За да са успешни новите технологии, те не могат да бъдат наравно със старите", категоричен е Лено.

0 от 500