IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайски електрички сменят Lada в Германия

Дилърите на руската марка си намериха нови партньори

Китайски електрички сменят Lada в Германия

Германската фирма Lada Automobile GmbH си намери нови партньори и от началото на юли в автосалоните на руската марка вече се предлагат китайските електрически малолитражки ZhiDou D2S, а скоро към тях ще се присъединят и товарните ванове Joylong EW5, съобщава изданието Auto Motor und Sport.

Както е известно, моделите на Lada бяха изтеглени от европейските пазари, тъй като не отговарят на екологичните стандарти. Това принуди дилърите на руската марка да търсят нови доставцици и те се обърнаха към китайски производители. Един от тях е компанията ZhiDou, която принадлежи на концерна Geelу.

ZhiDou D2S

Градският електромобил D2S (на снимката) дебютира през 2016 г. Той е с две места, като предлага пробег от 180 км с едно зареждане на батериите. Цената на малолитражката стартира от 20 000 евро, като за тези пари в Германия можеше да се купи комбито Lada Vesta SW Cross в най-високото ниво на оборудване.

Фирмата Joylong, на свой ред, е изместна с "клонингите" на Toyota, които предлага. Товарния EW5 не се отличава от предишното поколение на модела Hiace. Ванът със задно задвижване разчита на електромотор с мощност 136 к.с., като обещава пробег от 325 км с едно зареждане на батериите. Машината може да превозва товар до 1630 кг., като полезният обем е 10 куб. метра.

Joylong EW5

Работата на немските дилъри на Lada няма да повлие на отношенията с АвтоВАЗ. Руският производител подготвя завръщане в Европа през 2022 г., когато новите му модели ще отговарят на екологичните стандарти на континента. Първият от тях ще бъде следващото поколение на "Лада Нива".

Снимки: Autohome

0 от 500