IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Педалите на бъдещето струват 150 000 долара

Изработени са от много интересна сплав и тежат едва 30 грама

Педалите на бъдещето струват 150 000 долара

В социалната мрежа Reddit се появи снимка на педалите на бъдещето, които един ден наистина ще стигнат до суперавтомобилите – изпълнението им е впечатляващо, както и цената – 150 000 долара. Но се предполага, че когато се стигне до серийно производство тази сума ще намалее.
Снимката на педалите е публикувана от служител на американска компания, занимаваща се с 3D принтиране, който обясни, че за създаването на един такъв комплект отиват 26 часа работа.

Педалите са изработени от специална титанова сплав, носеща името Ti-6AI-4V, като сложното й име се обяснява и от сложния й състав: тя е изградена от ванадий, алуминий, желязо, кислород, въглерод, азот и итрий.

Засега проектът е на етап развитие на концепцията и производство на прототипи, като следващият етап ще е изпробването им в автомобил от Формула 1. Сега в световния шампионат се използват педали от карбон, които също са високотехнологични, но са по-тежки. Новите педали са с тегло едва 30 грама за комплект.

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Защо му е на хамилтън да натиска нещо дето не го усеща?
  • #3
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Цецо Мецов ( преди 4 години )
    Съдейки по коментарите, днес явно са пуснали възпитаниците на Карлуково до компютри.
  • #2
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Йордан ( преди 4 години )
    Най жестоки и опасни са тн"жълти ***" това са духове на извънземни масови убиици проникнали в нашата охранявана резерватна територия тн Земя при последна вражеска инвазия.Има ги снимани в реално време как се опитват като голям обем около Жириновски,тръмп Путин да ги манипулират с цел остра конфронтация..Те провеждат в момента тежки ликвидационни з а живота на Земята мероприятия чрез обсебване на домашните хора развъдени с временна заповед от преди 16 000 години пробно..
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    космат маймун ( преди 4 години )
    Абе...гейска му работа!