IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как изглежда автосервизът на бъдещето

Колите сами ще могат да диагностицират повредите си

Как изглежда автосервизът на бъдещето

Група експерти от индустрията създадоха своята визия за автосервизите на бъдещето, след като проучване във Великобритания установи, че шестима на всеки 10 души смятат, че работата като автомонтьор "не е за тях".

Изследването на застрахователната компания Direct Line след 2000 местни жители разкри, че 59% не биха работили в автосервиз, докато само една четвърт (26%) от анкетираните биха помислили да си намерят работа като автомонтьори. Изследването показва, че индустрията може да има доста голям проблем с многообразието, тъй като тази бройка спада само до 19% за жените.

Автосервизът на бъдещето

В стремежа си да направи кариерата по-съблазнителна - и да се харесва на по-широка аудитория - Direct Line привлече редица експерти от индустрията, за да покаже как би могъл да изглежда автосервизът на бъдещето. Заедно с Thatcham Research, DG Cities и Women's Engineering Society, застрахователната компания състави списък от бъдещи иновации, след което художник пресъздаде как би изглеждал автосервизът през 2050 г.

Автосервизът на бъдещето

Както се вижда от снимките, експертите прогнозират широко използване на холографска и допълнена реалност, както и напреднала роботика за маневриране на автомобилите и 3D печат на части, за да се пестят време и пари. Експертната група също така описва много по-различна работна среда от днешните автосервизи, с ултра свързани работилници и супер чисти работни зони. Очаква се дори да се използват лазери за заваряване, а автомобили сами ще могат да диагностицират собствените си повреди и проблеми.

Снимки: Direct Line

0 от 500