IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Проблем с двигател торзоми Volkswagen Group

В концерна засега не успяват да се справят с вибрациите при 1,5-литровия TSI Evo

Проблем с двигател торзоми Volkswagen Group

Сериозен проблем измъчва инженерите на Volkswagen Group през последните месеци, като той е свързан с 1,5-литровия бензинов двигател TSI Evo. Собствениците на автомобили с такъв мотор се оплакват от силни вибрации, които засега няма как да бъдат отстранени, съобщава AutoExpress.

Тази неизправност се появява при повечето автомобили SEAT, Skoda, Volkswagen и Audi, като засяга само моделите с 1,5-литров TSI и механична скоростна кутия. При автомобилите с роботизирана DSG-трансмисия тя не е открита. Собствениците на проблемните машини твърдят, че при понижаване на предавката при все още незагрял мотор се усещат силно тресене.

VW двигател

Въпреки, че проблемът засяга една и съща комбинация от мотор и скоростна кутия, дилърите реагират различно. Някои от тях позволиха на клиентите да върнат своите автомобили, но други не дават такава възможност. На някои коли е сменена програмното оборудване, но и това не оправя нещата.

Оказва се, че още в края на миналата година от VW Group са признали за проблема, но 7 месеца по-късно той все още не е отстранен. Ръководството на концерна твърди, че тресенето се появява при малък брой автомобили, както и че продължава да търси решение. От VW съветват собствениците на тези коли да обсъдят проблема с дилъри, от които са ги купили.

Снимки: Volkswagen

0 от 500
  • #41
    27 rate up comment 6 rate down comment
    Тодор ( преди 4 години )
    Те ако напишат една откровена статия за проблемите им и колко години не си ги оправиха и как *** клиентите си, те VW трябва да ги закрият.
  • #40
    21 rate up comment 2 rate down comment
    Тодор ( преди 4 години )
    И като се има предвид, че Ауто Билд са немско списание и как покриват нещата и инцидентите и да ти стане лошо щом и те ги засякоха. Преди бяха писали за проблема с веригите и скоростите, ама пак бяха писали глупости, че видиш ли при определен модел и не било толкова разпространен и особено при ДСГ-то, че го били отстранили проблема със смяна на маслото и тем подобни глупости, а това разбира се са измишльотини. Нищо не бяха отстранили и оправили и беше при всички автомобили с тия двигатели.
  • #39
    22 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Напиши в гугъл " Golf се провали в продължителния ни тест " и ще разбереш от самите аутобилд колко зле е тази кола.
  • #38
    10 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Второто поколение TSI двигатели (EA211) от 2012 г. вече 7 години нямат никакви проблеми. Всички споменати са за първото поколвние, EA111. Търсете в Google ЕА211 problems и на практика няма нищо.
  • #37
    28 rate up comment 6 rate down comment
    Тодор ( преди 4 години )
    Забравих да добавя нещо за 1.4tsi 160к.с. и колко платени са ревютата, наградите и статиите и тест драйвовете на автомобили.Това е двигател, който не издържа 100хил., огромен разход на масло, чупи бутала и отиваш на основен, веригата почва да трака преди 80хил. и имаш малко време за фикс, иначе късаш и отиваш на основен. ДСГ7-цата е пастет и не държи и 80хил. или си за смяна на двата сухи съединителя или си за мехатроника(голяма беля).И това чудо 2 пъти го избират за двигател на годината ... ...
  • #36
    24 rate up comment 4 rate down comment
    Тодор ( преди 4 години )
    Последно искам да добавя, че едно Пежо примерно, имаха подобен проблем с голям разход на масло(не знам дали там последствията са били фатални за мотора) при бензиновите им THP мотори, които бяха от БМВ, обаче доста бързо спряха сътрудничеството и сами си оправиха двигателите и всичките им проблеми и сега бензинките са им железни.
  • #35
    24 rate up comment 4 rate down comment
    Тодор ( преди 4 години )
    При Голф 7 отново минаха на ремък, което само показва, че ползват неизпипани и неизпитани части и технологии и очевидно като има проблем не могат да се справят с него.Не можаха да се оправят с веригите и се върнаха на ремъка, не можа да си оправят проблемите с 1.4тси с турбо и компресор и смениха мотора и махнаха компресора.Не може да имаш толкова много проблеми в 2 поредни модела и да очакваш клиентите да не бягат и да ти вярват, че видиш ли следващото поколение ще е най-малкото читаво ...
  • #34
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Тодор ( преди 4 години )
    ВАГ, проблема с веригата беше при всички Голф 6 с бензинови мотори, защото те бяха с вериги, дизелите им бяха с ремък и при тях нямаше ядове.А проблема им с веригите е още от Голф 5 и така и не го оправиха, което е СКАНДАЛНО да пренасяш толкова сериозен проблем от 1 модел на друг. При такива проблеми дори фейслифт не трябва да чакаш. Сори, ама нормалните производители за такива огромни проблеми правят сервизни акции, а VW гледат винаги да покрият нещата.
  • #33
    1 rate up comment 12 rate down comment
    ВАГ ( преди 4 години )
    Прав си така е аз пък съм в Германия от 5 години разбирам и чета немски и чета мотор.толк.де и тук няма оплаквания по въпроса с веригата.А при нас вярвай ми голфове гти/р ,октавия рс,купри колкото искаш .За Австралия беше споменато но май е въпрос на части
  • #32
    24 rate up comment 10 rate down comment
    112 ( преди 4 години )
    Затова съм си взел японец, те знаят как се правят безпроблемни автомобили.