IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen направи по-икономична механична скоростна кутия

Трансмисията ще дебютира при нововото поколение на Passat

Volkswagen направи по-икономична механична скоростна кутия

Германският производител Volkswagen продължава да работи над механични трансмисии, въпреки все по-голямата популярност на "автоматите". От концерна съобщиха, че новата им скоростна кутия ще позволи намаляване на разхода на горива, на количеството масло и на вредните емисии.

Новата механична трансмисия вече е напълно готова. Тя е получила индекс MQ281 и може да издържи въртящ момент от 200 до 340 Нм. По този начин трансмисия ще замени досега използваните в повечето модели на концерна кутии MQ250 и MQ350. Тя ще дебютира при новия VW Passat, а след това ще се използва и на други модели на VAG.

VW MQ281

Сред главните особености е новият механизъм за смазване, който позволява по-ефективно разпределение на маслото, а също така намалява и неговото количество в самата трансмисия до 1,5 литра. Новият корпус на кутия отговаря на всички изисквания за шумоизолация, като едновременно с това намалява и вибрациите.

Производство на трансмисията ще се осъществява от компанията SEAT Components в заводите в Барселона (Испания) и Кордоба (Аржентина). Предвижда се годишно да се правят около 450 000 бройки.

Снимки: Volkswagen

0 от 500
  • #3
    12 rate up comment 5 rate down comment
    BG citizen ( преди 4 години )
    Ей, нямат спирка. Чудят се кое вече да пипнат та да може да се износва и троши по-бързо! Всячески бутат колите да станат като консуматив, т.е. като принтерите - купиш го евтино, но ти разбиват носа с цени за мастилниците! Нали отдавна изплюха камъчето, че да се правят автомобили с техните агрегати да издържат по 300-400 х. км не е изгодно за производителите! И с тези еконорми - уж заради емисии, туй ти- онуй ти, ето ти пак тупалката - оправдание за нови и оскъпяващи неща по колите и нови модели.
  • #2
    13 rate up comment 5 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    От извесно време броя... вече загубих бройката кой пореден ден е днес със статия за ФВ.Няма пропуск... всеки божи ден има статия за тия.
  • #1
    21 rate up comment 5 rate down comment
    Мегапартс ( преди 4 години )
    Я, тия *** ще сюрпризират клиентите си с нов консуматив!