IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW представи два уникални Golf GTI

Машините са част от изложбата във Вьортерзее

VW представи два уникални Golf GTI

През 2018 г. компанията Volkswagen представи в рамките на фестивала във Вьортерзее (Ав), който събира фенове на марката, концептуалния Golf GTI TCR. Само преди няколко месеца той стана сериен модел. Година по-рано на същото място се състоя и премиерата на концепта GTI, който също се появи в серийно производство и вече се продава от дилърите на марката в Европа.

Сега германците подхождат по малко по-различен начин към изложението, като представят два проекта, създадени от ученици, които са на стаж в компанията. Двата ексклузивни автомобила са направени в един екземпляр и няма да се появят в серийно производство.

VW Golf GTI

Първият от тях е Golf GTI Aurora, който е оборудван с 2,0-литров бензинов агрегат, развиващ 380 к.с. Задвижването е към предната ос, а скоростна кутия - 7-степенна DSG. Автомобилът е боядисан в цветовете на ексклузивното Audi-esque Nardo Grey, като всички външни аеродинамични елементи са украсявани на ръка.

Освен нов външен вид и по-мощен двигател, Golf GTI Aurora има и мощна аудиосистема с 3500 Вт. Към момета липсват снимки на интериора, но се съобкава, че задните седалки са премахнати и е поставено нова централна консола с екрани, които показват данните на мотора и на автомобила като цяло.

VW Golf GTI

Другият автомобил е VW Golf Estate R 4MOTION FighteR, като това не е стандартната версия на комбито, която се продава от години в Европа. Мощността на двигателя е увеличено до 400 к.с., като той се комбинира със 7-степенна роботизирана трансмисия DSG и система за задвижване на четирите колела.

Снимки: Volkswagen

 

0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Нали!! Нищо, зАпиши си го някъде, и след некоя и друга година, може пък и да го разбераш!! Само ме светни, откъде, според теб, излизат отровите, при положение, че не е от ауспуха!! Там вече го уточнихме:ЕГР, катализатори и прочее!
  • #11
    4 rate up comment 1 rate down comment
    380 к.с. на предно . ( преди 4 години )
    ми не става така! Даже и чалга-бурията вътре да 3.5KW!
  • #10
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    По-големият ДВГ, предполага повече и по-големи съответните катализатори и т.н.! И накрая може да излезе бяла пара с мирис на теменужки, ако реши производителя!!
  • #9
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ох, омръзна ми да ти обяснявам, че продуктите от горенето, не излизат директно през кюнеца, бе!! Докато излязат минават през най-различни: катализатори, филтри за частици и каквото там се сетиш!!! За всеки нормален е ясно... ама за тебе явно, не баш!!
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Минаващ ( преди 4 години )
    Е как ше не е свързано бе елементарна зависимост процеса горене на единица изгоряло гориво се отделя единица отпаден продукт повече цилиндри с повече обем изгарят по голямо количество гориво в следствие на което се отделя повече продукт от горенето въглероден диоксид прахови частици и тн.То ома наука Химия и стехеометрия набхимичните реакции ама кой да знае.
  • #7
    0 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "танте Меркел бутат подкупи" .... ужас..
  • #6
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Офф, тоя пак се вихри!! Бе, налъм, наместо да ръсиш "бисери", вземи некой учебник по ДВГ!! Ще научиш, че еко-то на един ДВГ, не е свързано с големината! Симсонката е 50куб. см. но далеч не е екологична!!
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Минаващ ( преди 4 години )
    Ми защото има еко изисквания които двигатели с тая мощност не покриват.А германците чрез танте меркел бутат подкупи и моделите им минават че иначе им ойде индустрията.
  • #4
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Със средно грамотни механици, никоя фирма няма да сдела подобен кош! подобен кош се сделва само от фирми с механици под средното ниво, като Фолк с Ваген! Там механиците са поканените от танте Меркел дохтори, инджинери и студенти. Всичките са от ръка брани! Никой не е падал от клона. Специална селекция! Те за туй колите им все специални!
  • #3
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    защото в бг останаха само такива на които им харесва мизерията и нищо друго