IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW представи два уникални Golf GTI

Машините са част от изложбата във Вьортерзее

VW представи два уникални Golf GTI

През 2018 г. компанията Volkswagen представи в рамките на фестивала във Вьортерзее (Ав), който събира фенове на марката, концептуалния Golf GTI TCR. Само преди няколко месеца той стана сериен модел. Година по-рано на същото място се състоя и премиерата на концепта GTI, който също се появи в серийно производство и вече се продава от дилърите на марката в Европа.

Сега германците подхождат по малко по-различен начин към изложението, като представят два проекта, създадени от ученици, които са на стаж в компанията. Двата ексклузивни автомобила са направени в един екземпляр и няма да се появят в серийно производство.

VW Golf GTI

Първият от тях е Golf GTI Aurora, който е оборудван с 2,0-литров бензинов агрегат, развиващ 380 к.с. Задвижването е към предната ос, а скоростна кутия - 7-степенна DSG. Автомобилът е боядисан в цветовете на ексклузивното Audi-esque Nardo Grey, като всички външни аеродинамични елементи са украсявани на ръка.

Освен нов външен вид и по-мощен двигател, Golf GTI Aurora има и мощна аудиосистема с 3500 Вт. Към момета липсват снимки на интериора, но се съобкава, че задните седалки са премахнати и е поставено нова централна консола с екрани, които показват данните на мотора и на автомобила като цяло.

VW Golf GTI

Другият автомобил е VW Golf Estate R 4MOTION FighteR, като това не е стандартната версия на комбито, която се продава от години в Европа. Мощността на двигателя е увеличено до 400 к.с., като той се комбинира със 7-степенна роботизирана трансмисия DSG и система за задвижване на четирите колела.

Снимки: Volkswagen

 

0 от 500