IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Интериорът на VW ID.3 няма да предложи революция

Дисплеите идват от модели на SEAT, докато воланът е на VW Pasat

Интериорът на VW ID.3 няма да предложи революция

В интернет се появиха изображения на интериора на новия електромобил на VW – ID.3, като става въпрос за кадри от рекламно видео на модела, който предстои да бъде представен на салона във Франкфурт през есента. Но е напълно възможно премиерата му да е и доста по-рано.

Над 20 000 човека вече са си поръчали масовия електромобил на VW, така че интерес към него не липсва. А и това, което се вижда на кадрите повече или по-малко е очаквано, най-малкото защото вече изглежда познато. При премиерата на SEAT el-Born на салона в Женева през пролетта мнозина бяха на мнение, че испанският модел всъщност е предпроизводствената версия на ID.3. И тези кадри го доказват – оформлението на арматурното табло, „таблетът”, интегриран в него и дори подреждането на дисплеите са същите.

VW ID3 интериор

Според непотвърдена информация, този проект за дисплеи е бил разработен изцяло от SEAT, финансиран е от VW Group, такива решения се появиха в прототипите на Leon за 2020 година и ще се използват и в много други модели на групата.

VW ID3 интериор

Някои решения на арматурното табло са допълнително опростени – контролите и бутоните на традиционния климатроник са заменени от плъзгач.

Що се отнася до волана, то той и с дизайн, който се появи при фейслифта на VW Passat и съвпадението тук е почти на 100 процента. Във Volkswagen имат сериозна традиция за споделяне на волани между отделните модели на марката, така че е напълно очаквано, че и електромобилите няма да са изключение.

И накрая, още малко инфо за ID.3 – като абревиатурата означава, че електромобилът представлява третата ера от развитието на моделите на Volkswagen, като символи на първите две са Костенурката и Golf.

Volkswagen планира да продава ID.3 в най-различни конфигурации, като най-мощната ще е с 204 к.с., 77 кВт/ч мощност на батерията и максимален пробег от 550 километра с едно зареждане. Във VW се надяват на около 110 000 продажби на година, като точно ID.3 се смята за съперник №1 на Tesla Model 3.

0 от 500