IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вземете си сбогом: ето последния VW Beetle в историята

След 81 години животът на един от най-емблематичните автомобили приключва

След 81 години една от най-продължителните приказки в автомобилната индустрия приключи окончателно вчера, когато от конвейера в Мексико слезе последният в историята Volkswagen Beetle. Автомобилът, изпълнен в цвят Denim Blue, ще бъде изложен в музея в мексиканската фабрика на VW.


последният VW Beetle

Това е последният Beetle в историята. Освен ако някой ден във VW не размислят, разбира се

От Volkswagen потвърждават, че нямат планове за четвърто поколение на модела, от който тръгна историята на компанията през 30-те години. Втората и третата генерации, представени съответно през 1997 и 2011, нямаха особен пазарен успех и за над две десетилетия продадоха не повече от 1.7 милиона бройки. Вместо Beetle германците ще прозвеждат в Мексико нов кросоувър, по-компактен като размери от Tiguan.

Оригиналният Beetle си остава една от най-емблематичните (а също и най-продаваните) коли за всички времена. Роден през 30-те от гения на Фердинанд Порше и амбицията на Адолф Хитлер да предложи достъпна "народна кола", първият Beetle остана в производство цели 65 години.

Колкото до онези, изпитващи носталгия по особения чар на "костенурката", от VW се надяват да ги компенсират с бъдещия електрически I.D. Buzz, който трябва да се появи на пазара през 2022.

От Хитлер до хипитата: историята на Volkswаgen Beetle (галерия):

 

 

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    KLASIKA_ ( преди 4 години )
    ЖЕЛАЕЩИТЕ за истинската Костенурка са на опашка!!!! добитъкът е вампирясъл и купува каквото му наредят масовите информационни средства манипулирани от 10 човека които управляват света !ОСТАНАЛИ СА ОБАЧЕ И ИСТИНСКИ ХОРА КОИТО НЕ СА ОБЛЪЧЕНИ и купуват истински автомобили, такива каквито ги е замислил Фердинанд Порше, а не гея Макрон и комсомолския секретар Меркер !!!!Затова и Тръмп одтегли Америка от тристранното спораязумение от глупостите за замърсяването и производството на чайници
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    KLASIKA_ ( преди 4 години )
    което е манипулация на 10-те човека, може би масоните коитодържат пионки с извратено минало за министър председатели на големи държави!!!Така че драги Добитъко ти проваляш човечеството с невежието си и послушанието си!!!!Който не е *** има моите ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЯ !!!!!
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Най-после.
  • #1
    3 rate up comment 4 rate down comment
    KLASIKA_ ( преди 4 години )
    Глупости!!!Това си е Голф !!!Пародия някаква.....,механика на Голф,а формата е на нещо си извратено от мислите на връзкар-***......-иначе няма обяснение какво е ?!?...Истинската Костенурка вече надхвърли 50 милиона бройки,защото се поръчва в "търговски къщи"и базовата и цена е 50 хиляди евро-колкото една наточена БМВ тройка!!!....И то базовия модел!!! Хората още разпознават "КОЛАТА" от компютърния скрап и електрическия чайник!А оборудвана Костенурка стига до 150 хиляди евро !