IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Френска суперкола с 900 коня оглуши Гуудууд

Prato Orage иска да се бори с Bugatti Chiron, но май ще се окаже роднина на Corvette

Френска суперкола с 900 коня оглуши Гуудууд

Една от големите изненади на Фестивала на скоростта в Гуудууд се оказа най-новият френски суперавтомобил – Prato Orage, създаден, за да се бори с Bugatti Chiron и задвижван от двигател с 900 конски сили.

Още при представянето на колата обаче много специалисти се усъмниха, че става въпрос за „преоблечен Corvette” с промени в дизайна на каросерията и подсилен мотор.

Prato Orage

На френски orage означава гръмотевична буря и звукът на автомобила е почти такъв, но напомня и на мотора на най-мощните версии на Corvette...
Създателите на Orage – екипът на френската фирма Prato, твърди, че колата е разработвана в пълна тайна в последните 7 години, въпреки че през 2017 в медиите се появиха скици и информация за новия модел.

Също през 2017, от Prato обявиха, че новият им модел ще получи най-мощният атмосферен V8 двигател в света. Днес това е потвърдено – 900 конски сили за мотора с работен обем 8,1 литра и ускорение на Orage от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди.

Все още голяма част от детайлите в автомобила остават тайна, но от компанията обявиха, че на борда се използва „електроника, произлязла от космическата индустрия”.

Няма информация и за цената на Prato Orage, но е сигурно, че производствената серия ще е силно ограничена и ще е доста по-малка и от най-ексклузивните серии на Corvette.
 

0 от 500