IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ламарините не издържат мощността на новия Corvette

Заради проблема Chevrolet спря тестовете на модела

Ламарините не издържат мощността на новия Corvette

Най-екстремната модификация на новото поколение на Chevrolet Corvette ще бъде оборудвана с V8 двигател с два турбокомпресора, като се очаква мощността му да достигне 1000 к.с. Именно тези мотори са поставени на тестовите прототипи, но се оказа, че те са прекалено мощни и рамата, на която се поставят просто не издържа на натоварването, съобщава The Drive.

След като няколко от тестовите машини са се оказали с деформирана каросерия, компанията е спряла изпитанията. Нещо повече - шефовете на Chevroelet са започнали консултации с юристи, за да разберат рисковете от пускането на толкова мощен автомобил на пазара.

През миналата година компанията имаше и проблеми с електрическата система на бъдещия Corvette, която също не издържаше на натоварвания. Това наложи тя да бъде разработена наново, което ще отнеме поне 6 месеца.

Според слуховете, суперколата със средно разположение на мотора ще се казва Corvette Manta Ray, като ще получи активна аеродинамика с подвижни престилки, спойлер и щори във въздуховодите. Освен това ще бъде променено и окачването на спортната кола, като то ще позволява да се променя центъра на тежестта в зависимост от натоварването.

Снимка: Carlifestyle

0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Поредната хамериканщ ( преди 5 години )
    1000 коня на задно = пълна простотия!на един GT-R "рамата" издържа безпроблемно и 1200к.с., ама хамериканските тенекета се сгъвали!да не говорим за други европейци с по 1300-1500к.с. ...
  • #1
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Leo ( преди 5 години )
    Тази кола ще е истинска диващина... 1000 коня, средно разположен двигател, ще е в класа на хитон с тези показатели