IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel предложи нов модел с 4х4

Миниванът Opel Zafira Life е доработен от френската фирма Dangel

Opel предложи нов модел с 4х4

Новият Opel Zafira Life всъщност представлява вариация на минивана Citroen Space Tourer, който се предлага и под името Peugeot Traveller. Версиите със задвижване на четирите колела на автомобилите на двете френски марки се правят от независимата компания Dangel. Именно тя е разработила и всъдеходната модификация на Opel Zafira Life.

За да може до получи Zafira задвижване на четирите колела, компанията на Анри Данжел поставя раздатъчна кутия, карданни предавки, както и задни диференциали и полуоски. Под двигателя, скоростната кутия и резервоара се слага специална защита от стомана. Като опция за модела се предлага увеличение на пътния просвет до 40 см, като той се постига с поставяне на нови пружини и амортисьори.

Opel Zafira Life

Всъдеходните Opel Zafira Life се оборудват единствено с дизелови двигател - 1,5-литров с мощност 120 к.с. и 2,0-литров, развиващ 150 к.с. Тези мотори се съчетават само с механични скоростни кутии. Има и по-мощен вариант на двулитровия дизел със 177 коня, който върви пакет с новата 8-степенна автоматична кутия на PSA. Той обаче не може да се доработва до 4x4.

Освен това Zafira Life e в три варианта според дължината си - S, M и L. Клиентът може да си поръча всяка от тях с 4х4. Любопитното е, че за заключване на задната ос се използва стандартна муфа, а не електромагнитна, на каквито преминаха почти всички производители. Като опция е достъпна и принудителна блокировка на задния диференциал.


Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Opel

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Пътен просвет от 40см. или 400мм. е присъщ на камионите с повишена проходимост,това едав ли може да се получи при тази кола. Сигурно са искали да кажат с 40мм.увеличение,което е по-логично.