IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel направи първия си зареждащ се хибрид

Новата модификация на Grandland X разчита на 300 коня и изминава 50 км само на ток

Opel направи първия си зареждащ се хибрид

Компанията Opel представи нова модификация на модела си Grandland X под името Hybrid4. Кросоувърът е първият сериен автомобил на германската марка с хибриден силов агрегат, който се зарежда от електропреносната мрежа.

Под капака на Opel Grandland X Hybrid4 е поставен 1,6-литров бензинов тубомотор с мощност 200 к.с., който рабоги в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия. На задната ос е поставен електрически двигател със 110 к.с., който се включва в случай на нужда и така се осигурява задвижване на четирите колела.

Opel Grandland X Hybrid

Съвкупната мощност на системата е 300 к.с., като в нея влизат и комплект литиево-йонни батерии с капацитет 13,2 кВт/ч. Те позволяват на кросоувъра да измине до 50 км само на ток. От компанията уточняват, че зареждането на акумулаторите с помощта на устройството Wallbox отнема не повече от 2 часа.

На по-късен етап аналогичен силов агрегат ще получат и други модели от групата PSA, в това число Peugeot 508 и 508 SW, Peugeot 3008, а също така и Citroën C5 Aircross.

Opel Grandland X Hybrid

Снимки: Opel
 

0 от 500