IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche Taycan получи странен селектор за скоростите

Смяната на предавките при електромобила е поверена на сензорен екран (ВИДЕО)

Porsche Taycan получи странен селектор за скоростите

През септември Porsche ще представи първия си електромобил Taycan, в чиято основа е концептуалният модел Mission E. Снимки на интериора, направени по време на тестове, вече се появиха, но сега вече има и видео, на което се вижда част от салона.

Най-интересното, в случая, са необичайният селектор за смяна на предавките и многото сензорни екрани. Вижда се, че Taycan няма да разчита на стандартен механизъм, като неговото място е заето от сензорен панел, от който ще се сменят скоростите.

Във видеото се вижда и част от изцяло цифровия приборен панел на бъдещия електромобил на Porsche. Той включва и навигационната система, както и режим на движение "Autopilot". Какво точно представлява той, ще се разбере при премиерата на модела наесен.

Вече е известно, че серийното Porsche Taycan ще струва под 100 000 евро, като до момента компанията е получила 20 000 заявки за модела. Той ще се задвижва от електрически силов агрегат с мощност 600 к.с., като ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 3,5 секунди. Пробегът с едно зареждане ще е около 402 км.

Видео: TouTube

0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    RD ( преди 4 години )
    И какво ще стане ако забравиш вратата отворена и някой охльов ти напълзи централната конзола? Ще ти подкара колата като нищо! Добре че ми е над бюджета!