IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Не само в Щатите Tesla продава повече от Porsche

В Западна Европа американската марка вече гони по продажби Jaguar

Не само в Щатите Tesla продава повече от Porsche

Началото на продажбите на Model 3 на Tesla в Европа осигури все по-сериозно присъствие на американската марка на пазара на Стария континент. А от началото на годината Tesla има повече продажби в Западна Европа от Porsche...

За първите пет месеца на 2019 година Porsche регистрира 27 000 продажби, а Tesla – 31 065, като следващата цел на американската марка ще е да изпревари Jaguar – британската марка е реализирала 35 000 коли за същия период.

В надпреварата за повече продажби Tesla вече изпревари два интересни бранда – Alfa Romeo с около 22 500 продажби и Lexus с почти 20 000 продадени коли.

Доставките на Model 3 в Европа започнаха през февруари, така че през януари клиентите в Западна Европа са имали достъп само до по-скъпите Model S и Model X. Според анализите на германския специалист Матиас Шмидт това, че Tesla изпреварва Porsche от началото на годината се дължи най-вече на интереса към Model 3. Той е на мнение, че представянето на американската марка на развитите европейски пазари срещу утвърдените нишови премиум производители е по-добро от очакваното.

А успехите на достъпния електромобил не се ограничават само в Европа, интересът към него в Щатите все още не е отминал – Model 3 е №3 по продажби в Калифорния тази година.

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Теслата, полека-лека натиква дръжката, отзад на немските автомобилни инДжинери. Една компания от нищото им показа, че 5 пари не струват! То само с лъжи и купени медии не става. Немската автомобилна индустрия отива там, където е немската електроника! Бавно, но славно! Факт!
  • #4
    9 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Е-гоуфа е някакъв пълен смях! Вземаш един стар гоуф, изтърбушваш го, купуваш китайски кит за електромобил-батерия, ел.мотор, контролер и и други джиджи и си правиш електричка за около 10 000 евро с по-добри характеристики от сегашния Е-гоуфа, който струва майка си и баща си.
  • #3
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Пилот ( преди 4 години )
    Е Голфа е пълен *** с 200 км пробег не приказвай глупости.
  • #2
    13 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Много хора, а явно и производитеи не могат да схванат или не искат, че Тесла не е просто електромобил. Надявам се скоро да го усетят подобаващо. За коментара по-долу за е-голфа, нямам думи.
  • #1
    23 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Немците потъват! Най добрата немска електрическа кола в момента е Ауди Е Трон и той има пробег само 300 км. и се зарежда 2 пъти по бавно от Тесла.Следващата най добра немска кола се очаква да е Порше Тайкан която уж трябва да излезе през 2020. Тя ще има характериски подобни на тези при Тесла S от 2012г.Останалите немски марки са още по зле. Другия голям проблем за немците е липсата на батерии. Те нямат никакви собствени производства и в момента и купуват батерии от външни доставчи ...