IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla ще прави и автомобил-подводница

Илон Мъск вече е запознал акционерите с плановете

Tesla ще прави и автомобил-подводница

Компанията Tesla е разработила проект за автомобил-подводница, като за основа е взета амфибията, използвана от Джеймс Бонд във филма "Шпионинът, който ме обичаше". Плановете на направата на подобна машина бяха разкрити от главния изпълнителен директор на американския производител Илон Мъск по време на събрание на акционерите.

От думите на на Мъск става ясно, че инженерите на Tesla вече са готови с конструкцията на необичайното превозно средство. Според него, броят на желаещите да придобият такъв автомобил със сигурност няма да бъдат много и затова компанията ще създаде само един екзепляр за изложения. Но при евентуален интерес към колата ще има готовност да я произведе.

Още през 2013 г. на един от аукционите в Лондон шефът на Tesla си купи Lotus Esprit, който "изигра" ролята на подводница във филма за агент 007. Тогава Мъск плати близо 1 млн. долара  за машината, но по-късно разкри, че реално тя не може да се трансформира в подводна лодка.

Снимка: Carsweek

0 от 500