IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

109 родители са си кръстили децата "Тесла"

19 бебенца са получили името Ауди през 2018 срещу цели 3393 Бентли

През миналата година 109 родители в САЩ са нарекли новородените си деца Tesla - дали на прочутия изобретател от сръбски произход, или на електромобилите на Илон Мъск, не се знае със сигурност. Всъщност името дори бележи спад в популярността си, защото през 2017 то е било дадено на цели 143 бебета. Над три четвърти от малките Тесла са момиченца, но има и момченца.

Илон Мъск, Tesla

Популярността на името Tesla всъщност е намаляла доста през 2018 спрямо 2017, за сметка на всевъзможни имена от сериала Game of Thrones

Да кръстиш детето си на любимия автомобил явно не е рядко явление в Америка, защото в регистъра има 40 Лексъс, 419 Форд, 19 Ауди и цели 3393 Бентли. Популярни са също Чеви (от Chevrolet, 176 бебета) и Мерседес (236, но трябва да се отбележи, че в испаноезичния свят това си е популярно име още отпреди появата на едноименната автомобилна марка, която всъщност е кръстена на Мерседес Йелинек, дъщерята на единия от тогавашните шефове на DMG Емил Йелинек).

Ферарио Спасов

Известният български футболен треньор Ферарио Спасов. Снимка Dnes.bg

В България тази автомобилна мода явно не е достигнала до кръщавките. Пълният регистър на съществуващи български мъжки имена включва наистина оригинални решения като Потник, Петиконгрес или Желгъзко, но няма нито един Порше или Фиат. Единствено Ferrari е успяло да се промъкне, модифицирано до Ферарио (трима души се казват така, включително бившият треньор на "Литекс" и ЦСКА Ферарио Спасов). При дамите доста популярно е Лада, което обаче освен съветската марка автомобили е и името на славянска богиня.

 

0 от 500
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    За Тесла го разбирам. Все пак това си е име. Име на един от най-великите откриватели. Това, че има и марка коли Тесла е друга бира. Обаче да си кръстиш детето на тази селската марка с 4-те нули не го разбирам. Скоро очаквам и Фолк с Ваген да си кръщават децата. Ало, психиятрията, къде сте! Прибирайте ги тези родители! Приберете и форумната ***, че и тя може да си кръсти така детето! Опссс, забравих, че той с тези еднополови връзки, които води, дете няма как да има!
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    111 ( преди 4 години )
    Родителите им изобщо не са интелигентни.