IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Roadster на Tesla ще остави зад гърба си всички хиперколи

Годишно от модела ще се произвеждат 10 000 бройки, обяви Илон Мъск

Новият Roadster на Tesla ще остави зад гърба си всички хиперколи

Ерата на електромобила постепенно превзема автомобилния свят, като съвсем скоро транспортните средства на ток няма да изненадват никого. Според изпълнителния директор на Tesla - Илон Мъск, неговото ново "дете" Tesla Roadster ще бъде изключение, тъй като ще остави далеч зад гърба си всички хиперколи на света.

Според Мъск, след излизането на Roadster в серийно производство, нито един автомобил на планетата няма да може да се сравни с него като скорост и управляемост в това число на писта. Годишният обем на производство ще бъде ограничен на 10 000 бройки, което пак е повече тиражите на хиперколите на Ferrari, Lamborghini или Bugatti. 

Босът на Tesla е категоричен, че в компанията му се готвят да направят с новия Roadster неща, които "отчасти са невъзможни с други автомобили", както и че "колата им е по-добра от най-добрите бензинови спортни автомобили".

За да се запази модела в пълна секретност до излизането му на пазара, разработката на Roadster се прави извън главния офис на Tesla. За целта е избрана сграда, която не бие на очи и разполага със специално подземно помещение, където се тестват всички агрегати на електромобила.

Що се касае до производителността на модела, въртящият момент на силовия агрегат ще достига невероятните 10 000 Нм, което ще позволи ускорение от 0 до 100 км/ч за 1,9 секунди и изминавана на 1/4-миля за 8,8 секунди. Това ще направи Roadster най-бързият сериен автомобил в смета. Максималната скорост ще превиши 400 км/ч, а пробегът с едно зареждане на батериите ще надхвърли 1000 км.

Снимка: Tesla


 

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Хаха ( преди 4 години )
    Проверете колата в YouTube и после пишете "Tesla 2020 "
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    TSLA ( преди 4 години )
    Тва "компаний" римски пълководец ли е или са римски провинции? Аз си спомням представянето на въпросната кола, че беше на полигон, не в компютърна зала. Пък вашата памет доста избирателна.
  • #6
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Бачо Киро ( преди 4 години )
    Стига преписвахте глупости от дрънканиците на Мъск. Ускорение за сега само CGI и разни *** в теста, демек посмъртно няма как да разберат. Пробегът ще го бъде евентуално когато излязат батериите, които ще бъдат ползвани... 10000нм са на ....гумите, което не е нищо особено, по тази формула Додж Демон е с над 15000нм на гумите и тн и тн .... Игра с числата и много ЩЕ ....
  • #5
    5 rate up comment 3 rate down comment
    dbda ( преди 4 години )
    Иде!!!
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Кравария ( преди 4 години )
    Някак си всички са във статията с Рекорда На Фауве на Ринга!!!Пусто и празно тук като в Салона на всяка Тесла хахахахах
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    carpe_diem ( преди 4 години )
    Въпреки че съм голям фен на електричките, някакси не ми се вярва да отвее абсолютно всичко супер- и хиперавтомобили.Ама позна за Model 3 и BMW M3, така че - кой знае... :D
  • #2
    14 rate up comment 18 rate down comment
    GP ( преди 4 години )
    Този роудстър го говорят от 2 години. Обикновенно компанийте които са пред фалит пускат такива концепти в отчаян опит да търсят инвесции.
  • #1
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ако наистина произвеждат по толкова автоматично стават лидер на сегмента при автомобилите над 200К ? и $