IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Напълно нов дизайн за следващия Nissan Juke

Популярният кросоувър ще получи и интересна гама мотори

Напълно нов дизайн за следващия Nissan Juke

Преди почти 10 години Nissan успя да изненада пазара със субкомпактния кросоувър Juke, който съчета смел и провокативен дизайн с отделни елементи от спортните модели, като дизайна на стоповете и т.н.

Сега обаче е време за промяна и предсерийните прототипи на следващото поколение на Juke все по-често попадат пред обективите на папараците. Juke е един от най-успешните модели в своя клас, въпреки че Nissan го предлага без кой знае какви промени вече 9 години, но пък създаде и Nismo версия на симпатичния модел, предпочитан от дамите.

Дизайнът на екстериора на новия Juke ще предложи напълно нова форма на фаровете, а долният „етаж” предни светлини най-вероятно ще бъде запазен, но размерът им вече ще е доста по-скромен.

Стоповете също ще са нови и няма да имат нищо общо с тези на сегашния модел, а това означава и формата на „бумеранг” и връзката с 370Z.

Естествено, новият Juke ще нарасне и на размери и ще има по-дълга колесна база, тъй като ще получи платформата, използвана при новото Renault Clio. Двигателната гама ще включва 1- и 1,3-литрови бензинови турбо мотори плюс 1,5-литров dCi двигател. По-скъпите версии с автоматик ще се предлагат и със задвижване на четирите колела. Най-вероятно моделът ще има и plug-in хибридна версия с пробег на ток малко над 30 километра.

Премиерата на новия модел трябва да стане факт преди края на тази година, а продажбите стартират в началото на 2020 година.

Снимка: Carscoops.com

0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Те глътнаха вода преди 25 години, ако не беше Рено сега щеше да четеш само в Wikipedia за Нисан. Старите им модели преди Рено да ги изкара от *** бяха трагични, гният повече от Опел, блокират скорости, бъгава електроника, за това и бяха на ръба на фалита преди Рено
  • #3
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Японците ако глътнат вода, жабарите отдавна да са удавници!
  • #2
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Макарон ( преди 4 години )
    Ще ги видим японците без франзуците, да не вземат пак да глътнат вода.
  • #1
    5 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Като се отърват окончателно от рено, при Нисан ще има все по-нови и интересни модели! И най-вече значително по-надеждни.