IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Ирландия забранява автомобилите с ДВГ

До 2030 г. електромобилите в страната трябва да са 950 000, предвижда план на правителството

И Ирландия забранява автомобилите с ДВГ

Ирландските власти възнамеряват до 2030 г. напълно да забранят продажбата на нови автомобили с бензинови и дизелови двигатели в страната като част от кампанията за опазване на околната среда и преминаване към възобновяеми енергийни източници. Това се посочва в документа от 145 страници Climate Action Plane, публикуван от правителството.

Според стратегията, след 10 години в Ирландия трябва да спрат продажбите на автомобили с традиционни двигатели с вътрешно горене, които ще бъдат заменени с автомобили с напълно електрически задвижващи системи. До 2030 г. броят на електромобилите по пътищата на страната трябва да достигне 950 000. Освен това до същата 2030 г. 70% от електроенергията, консумирана в Ирландия, трябва да се изработва от възобновяеми източници - включително вятърни генератори и слънчеви панели.

Както се знае, забрана за продажба на бензинови и дизелови автомобили смята да въведе и правителството на Великобритания,  което иска напълно да се откаже от коли с ДВГ през 2040 г. Същата забрана обмислят още в Германия, Франция, Норвегия, Холандия, Индия и други страни.

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    После ще почнат след някоя друга година и електрическите коли ще забранят.И ще ходим пеша и колела.Тъпите европейци .
  • #5
    0 rate up comment 1 rate down comment
    qqd ( преди 4 години )
    До анонимен#4 - Абе, то трябва и да се чете статията, пък и да се мисли какво точно е написал авторът, защото заглавието е невярно и грешно... Ама откъде толкоз мисъл... :)))))
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Има малка разлика между "И Ирландия забранява автомобилите с ДВГ" и "Ирландия възнамерява да забрани продажбата на нови коли с ДВГ" - това че няма да се продават след 2030 (евентуално) не означава че ще бъдат забранени тотално и че няма поне още 15 години след това да се карат - заблуждавате читателите, ми се струва, с цел сензация..
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    123454 ( преди 4 години )
    И тъй като политиците са известни с изпълнението на своите планове и обещания, на мен не ми остава нищо друго освен да повярвам, че ще стане. Ама за кренвиршите им вярвам...
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Мицоизбуши ( преди 4 години )
    Е той отдавна го е предвидил че се префърли на автомивката.
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    пена ( преди 4 години )
    Корфти работа, бачкатора на бензиностанция тинтири-минтири ще остане без работа...