IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Британци разработват нова електрическа задвижваща система

Цената и размерите й ще са с 25% по-малки от съществуващите в момента

Британци разработват нова електрическа задвижваща система

Британският консорциум започва работа върху проектирането и разработването на усъвършенствана електрически задвижваща система, която ще се основава на най-съвременните разработки в областта на електрификацията, съобщава Autocar.GKN Automotive, водещ доставчик на агрегати за електрически превозни средства, се присъедини към Drive System Design и Университета в Нотингам като част от проекта, в който инвестициите ще бъдат около 8 милиона паунда.

Проектът, наречен ACeDrive, има за цел да създаде "най-леката и ефективна електрическа задвижваща система в света, подходящ за масовия пазар". GKN твърди, че ще използва "фундаментално нови начини за охлаждане и системна интеграция", за да намали размера и цената на системата с 25%, теглото с 20%, а ефективността ще се увеличи с 10% в сравнение с настоящите системи.

В новата разработка ще бъде комбинирани електромотор, трансмисия и инвертор в едно компактно устройство. GKN твърди, че в момента разработката е на етап симулационен анализ, а крайният проект ще бъде показан до края на годината. Тестовете на прототипа пък са планирани за 2020 година. Новата система се разработва в Иновационния център на GKN в град Абингдън.

"Разработваме наистина напреднала система eDrive, по-компактна и икономична от съществуващите технологии. Искаме да помогнем на Великобритания да поеме водеща роля в проектирането на електрически задвижващи системи", казва Гордън Дей, генерален директор на GKN Automotive Innovation Centre.

0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До 1ви ( преди 4 години )
    По-скоро Модел С в началото е бил 20% по-ефективен а задвижването вече беше обновено април месец с новото и сега е 40% по-ефективен от Ягуара и около 60% от Е-трон макар и да изглежда невероятно
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    shvaben ( преди 4 години )
    Браво, колкото по-бързо и повече компании насочат усилия за разработка на задвижващи системи за електромобили (трансмисии и батерии), толкова по-добре. Явно разработките ще дойдат от нови компании с ново мислене, а не от традиционните производители на ДВГ, които ще гледат да си произвеждат канцерогенните дизелови и бензинови барутници възможно по-дълго време.