IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW инвестира 200 млн. евро в разработката на батерии

Новият център за развитие на технологиите в Мюнхен ще отвори 200 работни места

BMW инвестира 200 млн. евро в разработката на батерии

Концернът BMW Group стартира в Мюнхен изграждането на център за разработка на акумулаторните батерии за електромобили. Новата структура трябва да започне работа през 2019 г. През следващите 4 годии в проекта ще бъдат вложени 200 млн. евро, като ще се открият 200 работни места.

BMW инвестира 200 млн. евро в разработката на батерии

Един от членовете на борда на директорите на BMW AG – Клаус Фрьолих, който отговаря за научно-изследователската дейност, заяви, че основната задача пред работещите в новия център е подобряване на основните характеристики на акумулаторите – жизнен цикъл, скорост на зареждане и стонойстта им.

В концерна са убедени, че ще успеят да въведат нови стандарти за батериите в цялата автомобилна индустрия. За целта компанията започва експерименти с химическия състав и структурата на клетките на акумулаторите. С всичко това ще се занимава именно новият изследователски център в Мюнхен.

Към момента BMW Group продава на различни пазали 9 електрифицирани модели на автомобили, в това число и изцяло електрическият хечбек BMW i3 и plug-in хибридните i8 Coupe, MINI и моделите от гамата iPerformance. Предстои излизането и на i8 Roadster, който бе представен само преди 2 дни на автосалона в Лос Анджелис.

Снимка: BMW

Тагове: bmw group
0 от 500
  • #4
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Моля да спрете да "доказвате" как ламаринените направили това или онова... Истината е, че тесла са първите, които се опитват да налагат електричеството в една различна сфера. Така че спрете моля да показвате колко сте знаещи като плюете по тесла. Защото все някой трябва да започне, за да се случи новото, а в случая това са тесла. Ако не беше тесла, щеше да е някой друг, но благодарение на тях сега много производители надграждат в електрическите автомобили!
  • #3
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    15 минутното зарецдане на БМВ е където е 1000 километровия пробег на Тесла.Тесла модел 3 не могат да произведат, ти за роудстар бълнуваш. Да не говорим, че до 2022 когато трябва да се появи роудстара на тесла, тесла ще са отдавна фалирали.
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Сега някой няма ли да каже нещо против бмв и батериите както под статия за Тесла.
  • #1
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Къде го този 1000 километра пробег бе!? Май си ял нещо развалено.