IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Устройство превръща Skoda Scala в хот-хеч

Увеличението на мощността става с помощта на външна компания

Устройство превръща Skoda Scala в хот-хеч

Чешкият производител Skoda засега не дава категоричен отговор на въпроса дали и кога новият хечбек Scala ще получи модификация RS. Тунинг-ателието DTE-Systems обаче е готово да помогне на тези, които искат да увеличат мощността на своя автомобил.

Фирмата предлага специално устройство, което носи името PowerControl Xtuning. С негова помощ собственикът на автомобила получава възможност за по-голяма мощност и по-добри динамични характеристики. Устройството е достъпно и за трите бензинови двигателя на Scala, а също така и за дизела.

Skoda Scala

Новият "помощик" увеличава мощостта на стандартния 1,0-литров TSI от 95 на 118 к.с., като въртящият момент нараства с 35 Нм. На свой ред, моторът със 115 к.с. вече развива 137 к.с. При 1,6-литровия дизел мощността скача с 19 к.с., а при най-мощният бензинов агрегат - 1,5 TSI, увеличението е от 150 на 179 к.с. 

Поставянето на новото устройство в автомобила не е сложно, уверяват от DTE-Systems. То ще предлага 3 режима на работа на двигателя - "Спорт", "Динамика" и "Ефективност", като изборът между тях ще може да е извършва от приложение на смартфона.

Снимки: DTE-Systems

 

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не знам дали ще излети, но ще се усети разлика. 2 години карах 140 коня кола, реших да я сменям с друга, но нищо не ми хареса, и пак взех същата марка, модел и кубатура, но тоя път 170 коня, тия 30 коня разлика се усещат веднага. Същия двигател го има и с 200 коня ама не можах да намеря читава кола, хубавите който открих все бяха автоматици
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    тоя Hot Hatch направо пАри... от 95 на 118... ще излети.
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    яба-даба-дууу