IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda загатна за нов кросоувър

Моделът ще бъде продължение на концепцията Vision iV

Skoda загатна за нов кросоувър

Компанията Skoda продължава да развива гамата си от кросоувъри, като в нея ще бъде включен и концептуалният Vision GT. Той е в стила на последните премиери на марката, като демонстрира как ще се развива бранда за бъдеще. Премиерата на машината ще се състои на автосалона във Франкфурт през есента.

Засега от компанията показват само две компютърни изображение и не дават никаква информация за модела. Предполага се, че той е изграден на модулната платформа MEB, като ще се задвижва от електромотори. Присъствието на приставка GT в названието подсказва, че задвижващите агрегати ще бъдат доста мощни.

Skoda Visison GT

През март по време на изложението в Женева чешкият производител показаха крос-купето Vision iV. То беше оборудвано с два електромотора със сумарна мощност 306 к.с. и комплект батерии с капацитет 83 кВт/ч, които осигуряват пробег до 500 км. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,9 секунди, а максималната скорост е 180 км/ч.

От Skoda обещаха, че серийната версия на Vision iV ще се се появи на пазара през 2020 г. Най-вероятно серийният вариант на Vision GT също ще е готов догодина.

Снимки: Skoda

 

0 от 500