IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda готви Scala RS

Чешката марка ще има три модела с версии RS

Skoda готви Scala RS

Новият бюджетен модел на Skoda в компактния клас – Scala, ще има повече от интересно бъдеще, що се отнася до предлагането на повече динамика и емоции на водачите.

Skoda показа Scala в края на миналата година и почти веднага се появиха предположения, че подобно на VW Golf, Renault Megane и Hyundai i30, чешкият модел може да се сдобие с доста по-мощна и спортна версия, тъй като клиентите определено се интересуват от такива предложения. Така пътят до Scala RS се оказа доста по-кратък и новият модел ще е третият в гамата на Skoda с това означение след Octavia RS и Kodiaq RS.

Миналата година Skoda показа Vision RS – концептът, който предхождаше Scala, който беше оборудван с 1,5-литров бензинов 4-цилиндров турбо мотор, който работи с електромотор и общата мощност на хибридната система е 243 конски сили. Ако тази формула се запази и при серийната Scala RS, то чешкият модел ще е пряк съперник на Golf GTI и другите хотхеч модели в своя клас, но по отношение на цената ще е по-скоро конкурент на Polo GTI.

От Skoda все още няма официално потвърждение за Scala RS, но източници от компанията заявиха на салона в Женева, че резултатите на Octavia RS са „отлични”, а интересът към Kodiaq RS е „повече от окуражаващ”.

„Клиентските нагласи са по-скоро ориентирани не толкова към спортен модел, колкото към по-спортна версия на популярен модел, което за нас е идеално”, заяви източник от Skoda на салона в Женева.

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    с други думи в кратце - Scala още не е в продажба, но пък вече се сдобил (по краткия път) с версия RS която ще се коглокира със Golf GTi . брех какви юнаци.. вече на 3 месеца излизат нови модели.