IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е Kamiq - третият SUV в гамата на Skoda

Новият модел ще се бори с Renault Captur и Nissan Juke

Предполагаше се, че третият модел в SUV гамата на Skoda – Kamiq, ще дебютира на 5 март на автомобилния салон в Женева, но чешката марка публикува снимки и информация за него предсрочно.

Най-малкият кросоувър на Skoda е изграден на модулната платформа на VW Group - MQB, а с размерите си – дължина 4241 мм, широчина 1793 мм и височина 1531 мм, е позициониран под Kodiaq и Karoq. Както и се очакваше, дизайнът на Kamiq е силно повлиян от концепта Vision X, а някои елементи са почти същите: радиаторната решетка, фаровете и дори оформлението на дифузьора.

Базовият мотор на Kamiq ще е 1,0-литров 3-цилиндров TSI с турбо и два варианта на мощност – 95 и 115 конски сили, а максималният въртящ момент на двете версии е 175 и 200 Нм. Моторът ще се предлага с 6-степенна механична трансмисия или 7-степенна DSG кутия.

Топ версията на Kamiq ще се задвижва от 1,5-литров 4-цилиндров бензинов турбо мотор с мощност 150 конски сили и 250 Нм.

Skoda не страда от последствията на „Дизелгейт” и предлага дизелови мотори в гамата си. При Kamiq се появява 1,6-литров TDI с мощност 115 конски сили и 250 Нм, който също работи с 6-степенна механична кутия или DSG със 7 степени.

Skoda най-вероятно ще обяви цените и излизането на пазара на Kamiq в Женева, а моделът ще се бори в субкомпактния клас с Renault Captur и Nissan Juke.

0 от 500