IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Vision iV е електрическото бъдеще на Skoda

Концептът е с мощност 306 конски сили и пробег 500 км

Vision iV е електрическото бъдеще на Skoda

Концептуалният Vision iV на Skoda показва както бихме могли да очакваме от бъдещите електрически модели на чешката марка на VW. Концептът, показан в Женева, е с размерите на Kodiaq и с форми на купе, като дългият 4,66 метра кросоувър е качен на платформата MEB на VW. Мощността на електромобила е 306 конски сили, електромоторът задвижва четирите колела, а пробегът с едно зареждане е 500 километра, като 80% от капацитета на батерията може да бъде зареден за 30 минути.

Дизайнът на интериора показва нов подход в сравнение със серийните модели на Skoda – арматурно табло на няколко нива, голям централен дисплей и минималистично оформление на голяма част от останалите елементи в кабината.

Skoda Vision iV

Липсата на тунел за трансмисията в купето позволява „освобождаването на много място”, според Skoda, а в жабката има възможност за безжично зареждане на мобилни телефони.

Vision iV „показва бъдещото електрическо бъдеще” на Skoda и този концепт е много по-близо до серийните електромобили в сравнение с концепта от 2017 Vision E.

Skoda Vision iV

През 2018 Skoda потвърди, че серийната версия на Vision iV, която трябва да се появи в края на 2021, ще се предлага в две версии – като стандартен SUV и в купе версия. И двата варианта ще използват платформата на VW за електромобили MEB, като от компанията вече заявиха, че двата концепта – Vision E и Vision iV „дават доста добра представа как ще изглеждат серийните електромобили” на марката.

Предполага се, че цените на електромобилите ще са съизмерими с тези на добре оборудваните варианти на Kodiaq, което означава, че може би ще стартират от около 30 000 евро.

0 от 500