IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda Kodiaq RS с рекорд на Северния полярен кръг (ВИДЕО)

Кросоувърът премина 1417 км. при минусови температури и силен вятър

Skoda Kodiaq RS с рекорд на Северния полярен кръг (ВИДЕО)

Спортната версия (RS) на кросоувъра Skoda Kodiaq успя да измине разстоянието от финландския град Рованиеми до нос Нордкап в Норвегия за 21 часа и 7 минути, преодолявайки разстоянието от 1417 км. Целият маршрут е по заснежените пътища на Северния полярен кръг, като движението се усложнява от метеорологичните условия - температури от под минус 20 градуса и вятър със скорост 70 км/ч.

Skoda Kodiaq RS

Екипът на италианското представителство на Skoda стартира от Рованиеми точно в полунощ и за 4 часа успя да достигне границата с Норвегия. Малко след 21 часа кросоувърът се добра до Нордкап - най-северната точка на Европа, като е спирал единствено за зареждане с гориво. Средната скорост на пътуването е 67 км/ч.

Skoda Kodiaq RS

Кросоувърът Skoda Kodiaq RS е оборудван с 2,0-литров турбодизел с мощност 240 к.с. и 500 Нм, който се съчетава със 7-степенна роботизирана скоростна кутия DSG. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 7 секунди, а максималната скорост е 220 км/ч.

Автомобилът е оборудван със система за задвижване на четирите колела с муфа за заключване на задната ос и със система, имитираща управление на векторната тяга (при нея до 85% от въртящия момент може да се предава на едно колела).

Skoda Kodiaq RS

Моделът разполага още с адаптивно окачване с 6 различни режима на работа и система за кормилно управление със специални характеристики.

Снимки и видео: Skoda

0 от 500