IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda Karoq RS ще струва под 40 000 евро

Спортният кросоувър на чехите излиза през 2019 г.

Skoda Karoq RS ще струва под 40 000 евро

През 2017 г. шефът на отдела за разработки на Skoda – Кристиа Штрубе, заяви, че се бори да включи в гамата на марата „напомпана” (RS) версия на Skoda Karoq. Сега изданието Auto Bild потвърждава, че кросоувърът вече е готов и ще излезе през 2019 г., като цената му ще е под 40 000 евро.

Големият „брат” на Karoq RS - Skoda Kodiaq RS, е оборудван с 2,0-литров би-турбо дизел мотор с мощност 240 к.с. и 500 Нм. За по-малкия спортен SUV на чехите обаче е предвиден друг агрегат – бензинов 2.0 TSI. Същият се поставя на Cupra Ateca, при който развива 300 к.с. и 400 Нм. При Karoq RS мощността ще бъде същата, а въртящият момент ще е около 380 Нм.

Засега най-мощната версия на модела е Sportline (на снимката), която беше ансонсирана още през лятото. Тя се предлага с бензинови и дизелови мотор с по 190 к.с. всеки, докато при стандартния Karoq максимумът е 150 к.с. (и при дизела, и при бензина).

За Skoda Karoq RS ще се предлага система за задвижване на четирите колела и адаптивно шаси DCC. В салона ще се появят декоративни елементи от карбон, както и скосен волан и спортни седалки с изразена странична поддръжка.

Снимка: Skoda

0 от 500