IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо не се изпреварва отдясно? (ВИДЕО)

Range Rover и Mercedes предизвикаха сериозна катастрофа

Маневрирането с висока скорост в градския трафик винаги води до повишаване на риска от сериозен инцидент на пътя. Доказателство за това е тази катастрофа, която се случила на един от булевардите в Москва.

Водачът на белия Range Rover Sport явно не забелязва, че превозното средство пред него намалява скоростта си и рязко завива надясно. Точно там в същия момент се опитва да го изпревари всъдеход на Mercedes-Benz, който е засечен и няма как да реагира. Немския автомобил се преобръща и се удря в стълб, който пада върху покрива на белия Range Rover.

При инцидента е ударена още една кола, но за щастие никой от возещите се и в трите автомобила не е пострадал сериозно.

Видео: YouTube


 

0 от 500
  • #16
    2 rate up comment 0 rate down comment
    до: Любопитен ( преди 4 години )
    Ти дори абревиатурата на закона не можеш да напишеш правилно, а си дошъл да обясняваш неща, които не са ти ясни! Виждам, че разминаване и изпреварване не са ти никак ясни, като понятия. В случая НЯМАМЕ разминаване, а изпреварване или по-скоро заобикаляне на рязко спряло/намалило скоростта МПС и рязко смяна на лентата на движение, за да се избегне катастрофа. Разминаване е при насрещно движещи се МПС.
  • #15
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Любопитен ( преди 4 години )
    Анонимния под мен - ти си върни книжката!При движение в населено място с 2 или повече ленти и ограничение на скоростта до 80 км/ч можеш да избираш в коя лента да се движиш. И ако тоя в лявата е с по-ниска скорост го разминаваш.Но това не е изпреварване!!!Изпреварването е регламентирано в друг раздел на ЗДП и е само от лявата страна.
  • #14
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Писалият статията моментално да си върне книжката, както и някои от коментиращите! В града МОЖЕШ ДА ИЗПРЕВАРВАШ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ!!! Това нещо, ако не го знаете не ми се мисли как сте взели книжка или по-точно как са ви я дали. Срещу пари или срещу друго.Сега разбирам защо в БГ има толкова катастрофи и защо културата на движение е толкова ниска.В случая дори нямаме изпреварване!Имаме рязко спираща кола отпред и поради неспазване на дистанция от страна на бялата кола навлиза рязко в съседната лента
  • #13
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    какво неясно има във видеото че да ти обеснявам ситуацията е създадена от тролея който се движи с по ниска скорост от потока което е предпоставка за извършване на престрояване от страна на движещия се мерседес в дясното платно ровъра не спазва дистанция и не можеда реагира на спрелия пред него и за да идзбегне удара свива в дясно и стана мазалонакратко карайте си в платното за движение спазвайте дестанция и се движете със скоростта на потока и не предприемайте безмисленни престроявания
  • #12
    2 rate up comment 0 rate down comment
    до коментар 12 ( преди 4 години )
    Ти па кат си толкова умен, вземи да обясниш малко ситуацията бе, професоре. Писна ми от такива кат тебе, седи си на село
  • #11
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    много експерти по безопасност на движението в този сайт добре че не сте вещи лица в съда че ще лишите някой невинен от свободата му следвайки написаното тролея е виновен че се движи със скорост по ниска от потока на движение и е причина за тежко птп
  • #10
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тоя с рейндж ровъра е виновен, дори да не се изпреварваше отдясно, а да имаше само кола движеща се със същата или по-малка скорост, пак щеше да я удари. Заключението е, че шофьора на белия Ровър е мангAл.
  • #9
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Jezza ( преди 4 години )
    В градски условия, е невъзможно да се приложи правилото, което важи за извънградски условия, а именно изпреварването да се извършва само отляво. Поради тази причина, намирам заглавието за написано от човек, който или не е шофьор или е такъв, но не е наясно с правилата за движение. Такива клипчета със засичания, колкото искаш. Ако идеята Ви е била да възпитате някого, намерете по-подходящо клипче и не заблуждавайте повечето шофьори, които и без това имат крехки познания за правилата на движение.
  • #8
    10 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 4 години )
    Каква аварийна ситуация, кви 5 лв!? Тъпанарът с Рейнджа в средното платно, явно заспал на волана, не вижда че колите пред него спират и удря Мерца ОТДЯСНО!Който вече се движи, а НЕ изпреварва в дясната лента.
  • #7
    1 rate up comment 11 rate down comment
    Шишо ( преди 4 години )
    То си има закони тука някакви професори пишат, че нямало значение отляво или отдясно. В някои държави дори има идеи изпреварване отдясно да се наказва със затвор, но *** тука много разбира.