IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как руски платноход блъсна микробус Mercedes

Най-куриозната катастрофа в историята се случи в Хамбург (ВИДЕО)

Eдна от най-куриозните катастрофи в историята на германската полиция стана факт по-рано този месец в Хамбург, след като паркиран бус Mercedes бе ударен и почти преобърнат... от руския ветроходен кораб "Мир".



Абсурдната случка се прочу две седмици по-късно, след като очевидец сподели видеозаписа си от нея в социалните мрежи.

На кадрите ясно се вижда как кърмата на 109-метровата фрегата забърсва паркирания доста неразумно край кея автомобил. Случката даде ход на множество шеги за пияните руски шофьори, но в интерес на истината грешката тук е на пристанищния буксир в Хамбург, който трябва да изведе огромния ветроход от пристанището.

"Мир", построен през 80-те от полски корабостроители в Гданск, е един от най-големите ветроходни кораби в света. Ползва се за обучение на кадети във военноморското училище в Петербург. Постоянният екипаж обаче е доста опитен, с множество участия в регатата Tall Ships Race (бивша Cutty Sark) зад гърба си. Навремето фрегатата спечели и Grand Regatta Columbus, регатата по случай 500-годишнината от откриването на Америка.


ветроход Мир, фрегата


В Хамбург ветроходът взел участие в тържествата за 830-годишнината на местното пристанище. Хамбургската преса е по-скоро скептична към шансовете на собственика на буса да получи обезщетение от застрахователите. На полицаите се наложило да пишат протокол на ръка, защото в електронния нямало графа за подобен случай.


 

0 от 500
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Форумният русофоб, няма ли да се изкаже нещо? Учудващо, че не го е направил още и да ни обясни как капитана е бил пиян и др.подобни глупотевини. Да не му е станало нещо? Я да се идентифицира,че почвам да се притеснявам за него!
  • #1
    20 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Абсолютно груба и недопустима грешка на пристанищната управа и отговорни лица. Минимум 5 метра от ръба на пристана не трябва да има хора, МПС и каквото и да е друго, което може да възпрепятства движението на морският подвижен състав. Предполагам собственика на платнохода ще си потърси правата от този с Мерцедеса собственика на пристана. Всъщност застрахователите ще го направят. Фрегатата е уникална и всяка драскотина по кърмата струва много пари.