IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Отново катастрофа между самолет и Volvo

Отново няма пострадали

Отново катастрофа между самолет и Volvo

Или Volvo привлича самолетите, или самолетите се привличат от Volvo. Това е в кръга на шегата, но е и факт, тъй като за втори път подобен инцидент се запечатва от видеокамера. Добрата новина е, че и този път шведската марка оправдава своя имидж, защитавайки пасажерите в купето. Всъщност никой от участниците в катастрофата не е пострадал сериозно.
Отново катастрофа между самолет и Volvo
Инцидентът се случва докато малък самолет Cessna се приземява на писта в Тексас, САЩ. Той закача с колесниците си пресичащата пътя му кола и изпълнява кацане по корем.

Любопитното е, че колата се движи по частен път, който пресича пистата в самото й начало. От видеото се вижда, че са поставени знаци СТОП, на които черното Volvo не спира. От управата на летището заявяват, че са отправяли оферти за закупуването на въпросния път, който води до намиращ се в близост имот, но собственикът му не ги приел.

Самата катастрофа става със скорост от около 105 км/час. И по двете превозни средства има сериозни щети, но тежко пострадали няма.

Видеото е заснето от съпругата на пилота, който е учащ се и изпълнява своя първи самостоятелен полет. След катастрофата той заявява пред ABC News, че никога повече няма да управлява самолет. От летището пък се ангажират да обезопасят по-добре пистата.

0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Propov ( преди 11 години )
    Американците са особено дебелокожи овни.Тексасците са световно известни особено дебелокожи прасета.И като се срещнат тия *** животни и пътищата им се пресекат...ами цяло чудо е,че няма тежко пострадали.
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Ime ( преди 11 години )
    "...редно е да се огледаш, обаче и обезопасяването трябва да е направено по съответния начин."Човек, прав си. Но самото летище няма право да го обезопаси, защото пътя е частен. От друга страна собственика е отказал всякакви оферти да бъде продаден, а самият той не си е направил труда да го обезопаси /негова собтвенот-негово задължение/. Следователно пак той си е виновен.
  • #7
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Спас КАТаджията ( преди 11 години )
    Пилота е 100 лева виновен, не е дал предимство на МПС движещо идващо от дясно на кръстовището!
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Учтивият Лос ( преди 11 години )
    А сега де! Кой на кого отне предимството?
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    шеки ( преди 11 години )
    И как според теб ще стърчи знак "СТОП" вначалото на самолетна писта?
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    бъчи ( преди 11 години )
    Като се сетя, как бягах от един Ту-134 по пистата...или пък как човека не кацна заради нас, щото се разкарвахме с един елетрокар по пистата :P После имаше и наказания, ама...Пича изгори сумати керосин за нов заход XD
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    :) ( преди 11 години )
    Като нашенските катаджии - и те обичат знаците да скрити сред листата на дърветата :D Не казвам, че шофьора е абсолютно невинен - като минаваш покрай самолетна писта, редно е да се огледаш, обаче и обезопасяването трябва да е направено по съответния начин.
  • #2
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Ime ( преди 11 години )
    Няма значение как е написано. Важното е, че го има. После- пътя е частен, т.е. собственика много добре знае за този надпис, както и за възможните рискове, но въпреки това не му пука. Виновен е и още как...
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    :) ( преди 11 години )
    STOP написан със светло сиво върху светла настилка. Направо гениално, предвид риска. Хубавото е, че няма ранени.