IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо не се изпреварва отдясно? (ВИДЕО)

Range Rover и Mercedes предизвикаха сериозна катастрофа

Маневрирането с висока скорост в градския трафик винаги води до повишаване на риска от сериозен инцидент на пътя. Доказателство за това е тази катастрофа, която се случила на един от булевардите в Москва.

Водачът на белия Range Rover Sport явно не забелязва, че превозното средство пред него намалява скоростта си и рязко завива надясно. Точно там в същия момент се опитва да го изпревари всъдеход на Mercedes-Benz, който е засечен и няма как да реагира. Немския автомобил се преобръща и се удря в стълб, който пада върху покрива на белия Range Rover.

При инцидента е ударена още една кола, но за щастие никой от возещите се и в трите автомобила не е пострадал сериозно.

Видео: YouTube


 

0 от 500
  • #26
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Тодор ( преди 4 години )
    Това не се води изпреварване. В града можеш да се движиш в удобната за теб лента.Изпреварване индианци значи да дадеш ляв мигач, да минеш в лявата лента/плътно да изпревариш автомобила и да се върнеш в същата лента, в която си бил, преди да си почнал изпреварването.Изпреварване от дясно и нарушение е когато нямаш кажи-речи ленти за движение и тогава очевидно имаш право да изпреварваш само от ляво. Това говорим за града. За магистрали и извънградско мисля, че е очевидно как става.
  • #25
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Любопитен ( преди 4 години )
    Анонимния, то си зле.Изпреварването е регламентирано в чл. 41: Чл. 41. (1) Пътните превозни средства се изпреварват от лявата им страна.(2) При изпреварване водачът на пътното превозно средство напуска пътната лента, в която се движи, навлиза в съседната пътна лента изцяло или частично, преминава покрай движещото се в същата посока пътно превозно средство и се връща в напуснатата лента.Нещо друго ще се опиташ ли да кажеш :)
  • #24
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    айстига бе значи собствениците навтомобилите които имат стандартно инсталирани 360 камери сега са в места за лишаване от свобода
  • #23
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    И специално при ПТП полицайте слагат камери, които да заснемат кой снима или поставят един полицай отстрани да гледа. Познай какво става, такива, като теб селянчета, като почнат да снимат! Така, че не ми ги разправяй врели-некипели, еч можеш да снимаш ей така и да пущаш снимки или видео в мрежата. В Русия все още ги няма тези джендърски изпълнения. Снима се на воля и се качва всичко. Все още и у нас е така, но колко време не се знае...
  • #22
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Пробвай да снимаш в Германия, пусни видеото и ела да ми се похвалиш, как никой нищо не ти е направил! Тук дори нямаш право да слагаш камера за наблюдение на дома си, ако обхвата и е извън двора ти. Без да пущаш видео е забранени, а какво остава да пуснеш видео. Ако снимаш ПТП и те набарат глоби и минаваш през съд и книжката ти вземат. Мислиш си ти, че у ваше село можеш да снимаш всеки, но в европата не е баш така. Излез от катуна и снимай, за да видиш какви неща ще ти се случат!
  • #21
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    За ПТП-то според мен е виновен този с белия джип, защото очевидно или не спазва дистанция или си цъка телефона както много от сегашните шофери. След това инстиктивно избягва удара, но от дясно има кола, няй-вероятно му е или в мъртвата точка или просто не гледа (а трябва защото е разрешено да се изпреварва от дясно в този случай). Та затова сега правят задължителни системите за мъртва точка и автоматино спиране при препятствие.
  • #20
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    никой не навлиза в личния ти живот когато камерите снимат обществени и публични места с определена цел
  • #19
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Стига с таз Русия бе! Не ви ли омръзна да тролите! Същите неща се виждат из цяла Европа. Живея в западна Европа и аз лично всекидневно съм свидетел на какви ли не безумия. Клиповете са само от Русия, защото там видеорегистраторите са задължителни, а в много други държави са дори забранени, защото нямаш да снимаш никого без негово разрешение. А ако снимаш и публикуваш нещо ще те осъдят и то много яко. Ще има да плащаш здраво. Ето защо няма западни джигити толкова много, а не че ги няма а пътя!
  • #18
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    В сегашният закон и правилник за движение по пътищата неясно е формулирано изпреварването. В града можеш да се движиш в удобната за теб лента е записано. Т.е., ако се движиш в дясната лента по-бързо от другите в лявата лента не ги изпреварваш. Много добре помня 90-те години когато карах к0рса за шофьори, че изпреварването в града може да се осъществява от удобната за теб лента. Сега е пак същото, но са написали че само отляво се изпреварва, а другото не било изпреварване едва ли не...
  • #17
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Много си зле бе Любопитен На, чети! Чл. 92. (1) Разминаването е минаване покрай друг участник в движението, който се движи в противоположна посока. Раздел IV.Изпреварване (2) При изпреварване водачът на пътното превозно средство напуска пътната лента, в която се движи, навлиза в съседната пътна лента изцяло или частично, преминава покрай движещото се в същата посока пътно превозно средство и се връща в напуснатата лента.