IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover Discovery Sport смени платформата и стана хибрид

Обновеният британски всъдеход получава и редица нови технологии

Land Rover Discovery Sport смени платформата и стана хибрид

Кросоувърът Land Rover Discovery Sport претърпя модернизация, в резултат на което е преминал на нова платформа и е получил хибридни силови агрегати. Автомобилът е получил и леки промени по външния вид, както и нови материали в салона.

Както Range Rover Evoque, така и Land Rover Discovery Sport вече е построен на платформата Premium Transverse Architecture (PTA). Тя разчита на подобрено McPherson окачване отпред и на многоточково с интегрално звено отзад. Твърдостта при огъване е увеличена с 13%. Преминаването на ново шаси и позволи да се обнови и електрифицира гамата двигатели, а също така да се подобри и комфорта по време на движение.

Land Rover Discovery Sport

В гамата задвижващи агрегати вече е включен хибрид с 48-волтова батерия и стартер-генератор с ремък. Всъдеходът може да бъде оборудван с бензинови и дизелови двигатели от семейството Ingenium с мощност до 250 к.с. Икономията на гориво при хибридните варианти е 6%. На по-късен етап ще се появи и модификация с хибриден агрегат, който ще се зарежда от електропреносната мрежа.

Пътният просвет на Discovery Sport е 212 мм, като всъдеходът може да преодолява ров с дълбочина до 600 мм, а също така да тегли това с тегло до 2,5 тона, разкриват от компанията-производител.

Land Rover Discovery Sport

Базовата версия на всъдехода е с предно предаване и с дизелов мотор, развиващ 150 к.с. Това е е единственият нехибриден вариант на модела. Всички останали са със задвижване на четирите колела и 9-степенна автоматична скоростна кутия ZF. Трансмисията разпределя динамично въртящия момент между осите  (Active Driveline),като може да заключва задната ос при движение с постоянна скорост (Driveline Disconnect). В стандартното оборудване влиза превключвател на режимите на движение Terrain Response 2 с 5 основни и 1 индивидуален профил.

На външен вид обновеният модел се отличава по броните, решетката на радиатора и променените фарове. В салона се е появил електронен лост на скоростната кутия вместо досегашната "шайба". Обновена е информационно-развлекателната система  Touch Pro с 10,25-инчов сензорен дисплей. Има безкабелно зареждане на смартфони и точка за достъп 4G WiFi. 

Land Rover Discovery Sport

Допълнително Discovery Sport може да бъде оборудван с цифров приборен панел, "умно" огледало, което предава в салона картина от камера, виртуален прозрачен капак (ClearSight Ground View) и система Smart Settings, анализираща навиците на водача, за да може да настрои автомобила спрямо тях.

Цената на обновения Discovery Sport в Великобритания стартира от 31 575 паунда. Още снимки на модела вижте в галерията горе:

Снимки: Land Rover

0 от 500